Μέσα σε 12 χρόνια, το ΚΕΤ έγινε ένας τόπος αναφοράς της πειραματικής και αυτοσχεδιαστικής μουσικής κοινότητας στην Ελλάδα, αλλά και πέρα από αυτήν, χάρη στις καλλιτέχνιδες και τους καλλιτέχνες που αγάπησαν και εμπιστεύτηκαν τον χώρο από τα πρώτα του βήματα.
Για να γιορτάσουμε τη 12η μας χρονιά, προτείναμε στον Γιάννη Αναστασάκη και στη Ναταλία Μαντά να οργανώσουν μια ειδική εκδοχή του οπτικοακουστικού θεσμού που επιμελούνται στο ΚΕΤ εδώ και 10 χρόνια. Πέρα από τον Γιάννη (στην κιθάρα, τα analog synths και τα live electronics) και τη Ναταλία (στα digital & analog visuals), το τρίτο “Sound Of Color” της φετινής σεζόν θα φιλοξενήσει τον Fausto Sierakowski (σαξόφωνο), τον Θοδωρή Ζιάρκα (κοντραμπάσο), τον Dave De Rose (τύμπανα), τον Πέτρο Κολοτούρο (visuals) και τη Μαρίσσα Μπίλη (φωνή) για ένα αυτοσχεδιαστικό, groovy και γιορτινό σετ γενεθλίων.
Ο Fausto Sierakowski γεννήθηκε στο Παρίσι και μεγάλωσε στη Ρώμη. Το 2009, απέκτησε δίπλωμα στο κλασικό σαξόφωνο (Conservatorio di Santa Cecilia) και, το 2012, έναν μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών με αντικείμενο τον σύγχρονο αυτοσχεδιασμό (New England Conservatory). Κατά την παραμονή του στην Αμερική και μέχρι την επιστροφή του στην Ευρώπη, έδωσε συναυλίες και πραγματοποίησε ηχογραφήσεις με μουσικούς όπως οι Matt Moran, Anthony Coleman, Joe Morris, Matt Darriau, Satoshi Takeshi, Hayden Chisholm και Axel Dörner. Το 2016, μετακόμισε στην Ελλάδα. Από τότε, συμμετέχει στα μουσικά σύνολα του Ευγένιου Βούλγαρη, του Γιάννη Διονυσίου, αλλά και στα συγκροτήματα Fausto Sierakowski Trio και People of the wind.
Συνιδρυτής του σχήματος Valia Calda, ο κοντραμπασίστας και συνθέτης Θοδωρής Ζιάρκας δραστηριοποιείται μεταξύ Λονδίνου και Αθήνας, Συνεργάζεται με διεθνή σχήματα και καταξιωμένους καλλιτέχνες στον χώρο της τζαζ, της αυτοσχεδιαστικής και της παραδοσιακής μουσικής (Nancy Mounir, Tom Sochas, Βανέσσα Κουρτέση, London Improvisers Orchestra, Okay Temiz, Yazz Ahmed, Anna Homler, Steve Beresford, Σαβίνα Γιαννάτου, Electric Litany, Τάσος Στάμου, Adam Bohman, Yuko Kaseki).
Κρουστός, μπασίστας και πολυοργανίστας, ο Dave De Rose είναι πρώην ή νυν συνεργάτης των Moloko, Mulatu Astatke, Rokia Traoré ή Mark Ronson και μέλος των σχημάτων Electric Jalaba και Rave At Your Fictional Borders. Η δισκογραφική του εταιρεία, DDR Records, αριθμεί 25 ανεξάρτητες κυκλοφορίες ambient, funk, ελεύθερου αυτοσχεδιασμού, τζαζ ή ηλεκτροακουστικής techno. Ο Dave είναι επίσης ο δημιουργός του σχεδίου Agile Experiments που κυκλοφόρησε 11 άλμπουμ μέσα σε 5 χρόνια και τράβηξε το ενδιαφέρον του εμβληματικού προγράμματος “Sound Archive” της Βρετανικής Βιβλιοθήκης: προσαρτήθηκε στον κατάλογο του θεσμού ως μέρος της ηχητικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας.
Ο οπτικοακουστικός καλλιτέχνης Πέτρος Κολοτούρος ερευνά μέσω του έργου του τις αισθητηριακές δυνατότητες του συνδυασμού εικόνας και ήχου. Έχει σκηνοθετήσει μουσικά video-clips, video-dance και video art καθώς και προβολές (projections) για μουσικές συναυλίες. Ντοκιμαντέρ που έχει σκηνοθετήσει ή έχει αναλάβει τη διεύθυνση φωτογραφίας έχουν βραβευτεί σε διεθνή φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι ντράμερ σε δυο ενεργά μουσικά σχήματα και απόφοιτος του μεταπτυχιακού προγράμματος «Πολιτισμός και παραγωγή ταινιών ντοκιμαντέρ» του Πανεπιστημίου Αιγαίου και του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών. Τόσο στη μουσική όσο και στον κινηματογράφο εφαρμόζει και εξερευνά τη συνθήκη του ελεύθερου αυτοσχεδιασμού.
Η vocal artist και μουσικός Μαρίσσα Μπίλη έχει σπουδάσει κλασικό τραγούδι με τη Maria Erlacher Forster στο Konservatorium Innsbruck (Αυστρία) και προχωρημένα θεωρητικά μαθήματα μουσικής στην Αθήνα. Ως κλασική τραγουδίστρια, έχει εργαστεί ως σολίστ και καλλιτέχνης φωνητικών συνόλων σε πολυάριθμες παραστάσεις, στην Ελλάδα και την Αυστρία. Τα τελευταία χρόνια, εξερευνά τη μουσική μέσα από στιγμιαίες συνθέσεις. Χρησιμοποιεί εκτεταμένες φωνητικές τεχνικές και αυτοσχεδιαστική φωνητική μουσική στο πλαίσιο διεπιστημονικών παραστάσεων, γεγονός που την έχει οδηγήσει στη συνεργασία με πολλούς καλλιτέχνες από διαφορετικούς τομείς της αθηναϊκής καλλιτεχνικής σκηνής.
Η εικαστική καλλιτέχνιδα Ναταλία Μαντά ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Σπούδασε γλυπτική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας (2011 – 2017), όπου ολοκλήρωσε και το μεταπτυχιακό της στις Καλές Τέχνες. Η μνήμη, ο χρόνος και ο μύθος είναι έννοιες στο επίκεντρο της εικαστικής της δημιουργίας. Χρησιμοποιεί διαφορετικά υλικά (μέταλλο, πηλό, φωτοευαίσθητα χημικά και προβολές βίντεο). Συνεργάζεται με εικαστικούς, μουσικούς, καλλιτέχνες του θεάτρου ή της περφόρμανς. Το έργο της έχει εκτεθεί διεθνώς σε διάφορες ατομικές και ομαδικές εκθέσεις. Την περίοδο 2017-2020, δίδαξε γλυπτική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών στην Αθήνα. Έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές. Της έχει απονεμηθεί η καλλιτεχνική υποτροφία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος από το ARTWORKS (2022).
Ο Γιάννης Αναστασάκης (γεν. 1984) θεωρείται ένας από τους πιο ξεχωριστούς κιθαρίστες και μουσικούς της ελληνικής αυτοσχεδιαστικής σκηνής. Γνωστός για τη μοναδική προσέγγισή του στα εφέ και για το ατμοσφαιρικό του παίξιμο, έχει δημιουργήσει έναν προσωπικό ήχο που συνδυάζει ambient και ψυχεδέλεια, ισορροπώντας ανάμεσα στη μελωδία και τον θόρυβο και συχνά ξεπερνώντας τα «επιτρεπτά» όρια. Είναι ιδρυτής της JAM pedals, μιας εταιρείας που κατασκευάζει χειροποίητα πετάλια, τα οποία χρησιμοποιούνται από κορυφαίους μουσικούς (Bill Frisell, John Scofield, Daniel Lanois, John Medeski, Nile Rodgers, Lee Ranaldo κ.ά.). Έχει συνεργαστεί με σημαντικούς καλλιτέχνες της ελληνικής και διεθνούς μουσικής σκηνής, όπως οι Arve Henriksen, Eivind Aarset, Christian Fennesz, Giuseppe Doronzo, Σαβίνα Γιαννάτου, Haig Yazdjian, Θοδωρής Ρέλλος, Μιχάλης Σιγανίδης, Φλώρος Φλωρίδης, Λένα Πλάτωνος, Σπύρος Πολυχρονόπουλος, Διονύσης Σαββόπουλος, Χάρης Λαμπράκης και άλλοι. Επιπλέον, έχει συνεισφέρει μουσικά σε θεατρικά και χορογραφικά έργα, συνεργαζόμενος με τον Θοδωρή Αμπαζή, την Ανδρονίκη Μαραθάκη και την ομάδα La Coja Danca. Αναπτύσσει το οπτικο-ακουστικό project “Sound of Color” με τη γλύπτρια Ναταλία Μαντά στα live visuals.