Μουσικη

Concrète Solos | Vago Tedosio

Προγραμμα:
Πέμπτη 22 Οκτωβρίου, 21:00
Εισιτηρια:
7€
Πληροφοριες / Κρατησεις:
Συντελεστες
Σχετικα

Με αφετηρία τις αρχές της musique concrète, ο Vago Tedosio χρησιμοποιεί το όρθιο πιάνο του ΚΕΤ για να αποσυνδέσει τον ήχο από τους ρόλους του ρυθμού και της μελωδίας, μέσα από μιά σειρά αυτοσχεδιασμών και ολοκληρωμένων σόλο έργων.

Από τα πρώτα πειράματα με μαγνητοταινίες μέχρι τη σταδιακή θεμελίωση της musique concrète, η ηχητική αναγέννηση μεταμόρφωσε τη μουσική σε ηχοτοπία, “γλυπτά” και ορυμαγδούς δονήσεων, ενώ η ίδια η ακρόαση της μουσικής εξελίχθηκε σε σωματική εμπειρία. Θα μπορούσε ένα πιάνο που παίζεται “παραδοσιακά” να προκαλέσει σήμερα κάτι αντίστοιχο;

Στη συναυλία παρουσιάζεται επίσης, σε πρώτη εκτέλεση, το έργο L.E.C.E.L.A: Après une lecture du Sartre, μια Φαντασία σε τρεις κινήσεις πάνω στο θεατρικό έργο «Κεκλεισμένων των Θυρών» (Huis Clos) του Ζαν Πωλ Σαρτρ.

Η συναυλία αποτελεί μέρος του φεστιβάλ Voulez-vous!, μια συνεργασία του Κέντρου Ελέγχου Τηλεοράσεων με την Association Théâtre Dionysos et Apollon.

Vago Tedosio

Ο Vago Tedosio (Λονδίνο – Αθήνα) σπούδασε πιάνο, μουσική θεωρία και σύνθεση στο Εθνικό Ωδείο στην Αθήνα και στο Concordia University στον Καναδά. Αυτοδίδακτος μετέπειτα και ενδιαφερόμενος για τη σχέση των θετικών επιστημών με την τέχνη, εξερευνά την εφαρμογή της Θεωρίας του Χάους στη μουσική και την επιρροή που αυτή ασκεί στην εξέλιξη των δομών που συνθέτουν ένα έργο. Χαρακτηριστικό ιδίωμα της μουσικής του είναι η συνεχής εξέλιξη ηχητικών “μαζών” σε μελωδία και αντίστροφα, δημιουργώντας ένα κλίμα όπου αρμονία και αντίστιξη συνυπάρχουν με την πυκνότητα.