εργαστήριο

Εργαστήριο Κίνησης | ομάδα ΦΕΜ

Προγραμμα:
3, 10, 17, 24 Νοεμβρίου 16:00 – 18:00 | 1, 8, 15 Δεκεμβρίου 16:00 – 19:00
Εισιτηρια:
80€, 70€ (early bird), 50€ (για όσους παρακολουθήσουν τον ένα κύκλο μαθημάτων)
Πληροφοριες / Κρατησεις:
Συντελεστες
Σχετικα

Η ομάδα ΦΕΜ επιστρέφει στο ΚΕΤ με ένα εργαστήριο κίνησης, στο οποίο οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή με τα διαφορετικά εργαλεία που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη δημιουργία του έργου A Talk. Το A Talk παρουσιάστηκε στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά (πρόγραμμα “Ανοιχτές Πόρτες”, Νοέμβριος 2018) και στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων (Δεκέμβριος 2018 και Ιούνιος 2019, www.polychorosket.gr/events/a-talk-omada-fem).

Το εργαστήριο απευθύνεται σε χορευτές και μη χορευτές, σε άτομα που ενδιαφέρονται για την κίνηση, ανεξαρτήτως εμπειρίας. Θα ερευνηθούν οι δυνατότητες που προκύπτουν κατά τη συνάντηση δύο ή περισσότερων σωμάτων: πώς επικοινωνούν, συνεργάζονται, συγκρούονται και κινούνται μαζί στο χώρο. Η χρήση των εργαλείων που θα διδαχθούν αποσκοπεί στην εξέλιξη κινητικών διαλόγων, οι οποίοι καταλήγουν να αφηγούνται μικρές ιστορίες συνύπαρξης. Τελικός στόχος των συναντήσεων είναι η παρουσίαση στο κοινό μιας νέας σύνθεσης, δομημένης πάνω στο υλικό που ερευνήθηκε από τους συμμετέχοντες.

Το εργαστήριο αποτελείται από δύο κύκλους:

• 1ος κύκλος: Κυριακή 3, 10, 17, 24 Νοεμβρίου | 16:00 – 18:00
Στις πρώτες τέσσερις συναντήσεις, οι συμμετέχοντες θα εξερευνήσουν το κινητικό υλικό και τα εργαλεία που προτείνει η ομάδα. Αρχικά θα δοθεί προσοχή σε βασικές ασκήσεις που αφορούν τον άξονα, τα πέλματα και τη χρήση του βάρους, οι οποίες θα επιτρέψουν την εξερεύνηση της κίνησης στο χώρο, ατομικά και ομαδικά. Έπειτα, δουλεύοντας σε ζευγάρια, θα εξεταστεί η χρήση της αφής ως μέσο επικοινωνίας και η ικανότητα του σώματος να προτείνει ή να ακολουθήσει μια οδηγία. Με την εξάσκηση και κατανόηση των παραπάνω, οι συμμετέχοντες θα φτάσουν στο σημείο να δημιουργούν μικρούς αυτοσχεδιαστικούς διαλόγους με τα σώματά τους.

• 2ος κύκλος: Κυριακή 1, 8, 15 Δεκεμβρίου | 16:00 – 19:00
Ο δεύτερος κύκλος στοχεύει στη δόμηση της παρουσίασης, που θα βασιστεί πάνω στο υλικό που εξερευνήθηκε στον πρώτο κύκλο. Παράλληλα θα συμμετάσχουν στην ομάδα δύο μουσικοί (Φωτεινή Μπάνου – φωνή, Δημήτρης Αλεξάκης – μπουζούκι) οι οποίοι θα πάρουν μέρος στην τελική σύνθεση και παρουσίαση του έργου. Σκοπός της συνεργασίας είναι να εξεταστεί η μουσική ως ένα επιπλέον «σώμα» που μπαίνει στον κινητικό διάλογο, με την ικανότητα να προτείνει, να αντισταθεί και να συνοδεύσει την κίνηση των συμμετεχόντων.

• Στις 15 Δεκεμβρίου, μετά την τελική συνάντηση, τα ευρήματα του εργαστηρίου θα παρουσιαστούν στο ΚΕΤ παράλληλα με το έργο της ομάδας ΦΕΜ, A Talk.

Κόστος: 80€ (για 7 συναντήσεις), 70€ (για 7 συναντήσεις – early bird – δήλωση συμμετοχής μέχρι 25/10), 50€ (για τον ένα κύκλο, είτε τον πρώτο είτε τον δεύτερο).

Δηλώσεις συμμετοχής: info@polychorosket.gr & 0030 69 45 34 84 45 (περιορισμένος αριθμός συμμετοχών).

*Οι συμμετέχοντες έχουν την επιλογή να παρακολουθήσουν μόνο τον πρώτο κύκλο ή και τους δύο. Η δυνατότητα παρακολούθησης μόνο του δεύτερου κύκλου ισχύει μόνο για χορευτές. Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στην τελική παρουσίαση δικαιούνται μία απουσία ανά κύκλο.

Φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Ντόκος

____________________________

Η ομάδα ΦΕΜ δημιουργήθηκε από τις Ερικέτη Ανδρεαδάκη και Δανάη Μορφονιού. Η συνεργασία τους ξεκίνησε το 2016 με τα έργα ΩΧ και Les Femmes Meurent Deux Fois (2016, Robin Howard Theatre, Λονδίνο).

Ερικέτη Ανδρεαδάκη
Η Ερικέτη Ανδρεαδάκη σπούδασε στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του ΕΚΠΑ και σύγχρονο χορό στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Ραλλού Μάνου. Συνέχισε τις σπουδές της στο London Contemporary Dance School, αποφοιτώντας με Master στο σύγχρονο χορό. Έχει εργαστεί στο Λονδίνο και την Ελλάδα ως χορεύτρια, χορογράφος και καθηγήτρια χορού. ‘Έχει συνεργαστεί με χορογράφους και ομάδες όπως οι: Robert Clark, Siobhan Davies, Itamar Serussi (ως μέλος της ομάδας EDge, 2015), Joanna Kalm, Tom Roden & Anna Williams, ArCt, Vervain Theatre, Creo. Από το 2017 παρουσιάζει τη δική της χορογραφική δουλειά σε συνεργασία με την ομάδα Ε3 και την ομάδα ΦΕΜ (Δημοτικό θέατρο Πειραιά, Blue Elephant Theatre London, Art for Change Festival, Rabbithole).

Δανάη Μορφονιού
Η Δανάη Μορφονιού είναι χορογράφος και εκπαιδευτικός χορού. Σπούδασε σύγχρονο χορό στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού Ραλλού Μάνου στην Αθήνα. Το 2015 έλαβε υποτροφία από το London Contemporary Dance School/The Place, όπου ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο σύγχρονο χορό και τη χορογραφία. Η Δανάη έχει εργαστεί ως καθηγήτρια σύγχρονου χορού και αυτοσχεδιασμού σε σχολές χορού/θεάτρου στην Ελλάδα και το Λονδίνο. Έχει συνεργαστεί με χορογράφους όπως οι Vera Tussing, Ben McΕwen, Rosalind Crisp, Αγγελική Στελλάτου. Το 2016 παρουσίασε τα work in progress: “ΩΧ” και “Les Femmes Meurent Deux Fois” (Robin Howard Theater, Λονδίνο). Το 2017 ανέλαβε τη χορογραφία και επιμέλεια κίνησης στην παιδική/εφηβική ομάδα θεάτρου Αct & Play, σε συνεργασία με τη σκηνοθέτη Κατερίνα Στάικου.