performance

Hypothetical Fluid: instant compositions for vision, sound & movement

Προγραμμα:
Παρασκευή 5 Απριλίου 2024 | 21:00
Εισιτηρια:
8€
Πληροφοριες / Κρατησεις:
more.com & ☏ 213 00 40 496
Συντελεστες
Σχετικα

Η ομάδα Hypothetical Fluid προσκαλεί τις καλλιτέχνιδες/ες Πέτρο Κολοτούρο, Ελίνα Δεμιρτζίογλου και Σοφία Πουχτού για μια performance κατά την οποία μουσική, χορός, φωτισμός και κινηματογράφος συμπράττουν και έρχονται σε διάλογο.

Πέτρος Κολοτούρος: εικόνα

Ελίνα Δεμιρτζίογλου: κίνηση

Σοφία Πουχτού: κίνηση

Μαρίσσα Μπίλη: ήχος

Μελίνα Λασηθιωτάκη: φώτα

Fernanda Balcells: φώτα

Dave De Rose: ήχος

Jeph Vanger: ήχος

Ο οπτικοακουστικός καλλιτέχνης Πέτρος Κολοτούρος ερευνά μέσω του έργου του τις αισθητηριακές δυνατότητες του συνδυασμού εικόνας και ήχου. Έχει σκηνοθετήσει μουσικά video-clips, video-dance και video art καθώς και προβολές (projections) για μουσικές συναυλίες. Ντοκιμαντέρ που έχει σκηνοθετήσει ή έχει αναλάβει τη διεύθυνση φωτογραφίας έχουν βραβευτεί σε διεθνή φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι ντράμερ σε δυο ενεργά μουσικά σχήματα και απόφοιτος του μεταπτυχιακού προγράμματος «Πολιτισμός και παραγωγή ταινιών ντοκιμαντέρ» του Πανεπιστημίου Αιγαίου και του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών. Τόσο στη μουσική όσο και στον κινηματογράφο εφαρμόζει και εξερευνά τη συνθήκη του ελεύθερου αυτοσχεδιασμού.

Η Ελίνα Δεμιρτζίογλου γεννήθηκε το 1997 στην Κωνσταντινούπολη. Αποφοίτησε από την Εθνική Σχολή Χορού. Έχει συνεργαστεί με τον Χρήστο Παπαδόπουλο, τον Ιωάννη Μανταφούνη, τη Μαρκέλλα Μανωλιάδη, την Καντέλα Καπιτάν, την Κατερίνα Φώτη, τη Σοφία Γεωργοβασίλη (Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου) και τον Justin Anderson. Ως χορογράφος έχει παρουσιάσει το έργο “ANASA” στο Διεθνές Φεστιβάλ της Κωνσταντινούπολης (“Beyoglu Kultur Yolu Festival”), στο M54 και στο 1ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού (Ηλιούπολη). Συνεργάζεται με τον εικαστικό Αριστείδη Λάππα για την παράσταση “The Portent Passage of Teras”.

Η Σοφία Πουχτού είναι χορεύτρια και performer με βάση την Αθήνα. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της στην Ελλάδα και την Αυστρία, συνεργάστηκε με χορογράφους, εικαστικούς καλλιτέχνες και φωτογράφους, μεταξύ των οποίων: Πατρίσια Απέργη, Ερμίρα Γκόρο, Ανδρονίκη Μαραθάκη, Ίρις Καραγιάν, Hiroaki Umeda, Madeline Hollander. Ως (συν)δημιουργός και ερμηνεύτρια έχει συμμετάσχει σε διάφορα φεστιβάλ της Ελλάδας, ενώ το τελευταίο της έργο ‘WHY DON’T YOU LIKE ME?’, ένα ντουέτο που συνδημιούργησε με την Χρυσάνθη Φύτιζα, παρουσιάστηκε στην Αθήνα το 2022 και 2023.

Η Fernanda Balcells ασχολείται για πάνω από 15 χρόνια με τον φωτισμό στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την αρχιτεκτονική. Έχει διδάξει στο Πανεπιστήμιο Τεχνών (UNA) και στο Universidad del Cine (FUC) στο Μπουένος Άιρες και στο Universidad ARCOS στο Σαντιάγο της Χιλής. Έχει εργαστεί σε ντοκιμαντέρ, ταινίες και βίντεο τέχνης ως κινηματογραφίστρια και εικονολήπτρια. Στο θέατρο έχει εργαστεί ως σχεδιάστρια φωτισμού σε περισσότερα από 50 διαφορετικά θεατρικά έργα και παραστάσεις στην Αργεντινή, τη Χιλή, την Ολλανδία και την Ελλάδα μεταξύ άλλων.

Η Μαρίσσα Μπίλη είναι vocal artist και μουσικός. Έχει σπουδάσει κλασικό τραγούδι με τη Maria Erlacher Forster στο Konservatorium Innsbruck (Αυστρία) και προχωρημένα θεωρητικά μαθήματα μουσικής στην Αθήνα. Ως κλασική τραγουδίστρια, έχει εργαστεί ως σολίστ και καλλιτέχνης φωνητικών συνόλων σε πολυάριθμες παραστάσεις, στην Ελλάδα και την Αυστρία. Τα τελευταία χρόνια, εξερευνά τη μουσική μέσα από στιγμιαίες συνθέσεις. Χρησιμοποιεί εκτεταμένες φωνητικές τεχνικές και αυτοσχεδιαστική φωνητική μουσική στο πλαίσιο διεπιστημονικών παραστάσεων, γεγονός που την έχει οδηγήσει στη συνεργασία με πολλούς καλλιτέχνες από διαφορετικούς τομείς της αθηναϊκής καλλιτεχνικής σκηνής.

Η Μελίνα Λασιθιωτάκη είναι αρχιτέκτονας και ανερχόμενη σχεδιάστρια φωτισμού. Έχει αποφοιτήσει από το Πολυτεχνείο Κρήτης και ολοκληρώνει ένα μεταπτυχιακό στον σχεδιασμό φωτισμού (ΜΑ) στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Έχει εργαστεί ως ελεύθερη επαγγελματίας αρχιτέκτονας και designer σε ποικίλα έργα, στους τομείς της αρχιτεκτονικής, της γραφιστικής και των εικαστικών. Προσπαθεί να συνθέσει λεπτομερή και πολυεπίπεδα έργα φωτισμού, με υφή και προσεγμένο σχεδιασμό.

Κρουστός, μπασίστας και πολυοργανίστας, ο Dave De Rose είναι πρώην ή νυν συνεργάτης των Moloko, Mulatu Astatke, Rokia Traoré ή Mark Ronson και μέλος των σχημάτων Electric Jalaba και Rave At Your Fictional Borders. Η δισκογραφική του εταιρεία, DDR Records, αριθμεί 25 ανεξάρτητες κυκλοφορίες ambient, funk, ελεύθερου αυτοσχεδιασμού, τζαζ ή ηλεκτροακουστικής techno. Ο Dave είναι επίσης ο δημιουργός του σχεδίου Agile Experiments που κυκλοφόρησε 11 άλμπουμ μέσα σε 5 χρόνια και τράβηξε το ενδιαφέρον του εμβληματικού προγράμματος “Sound Archive” της Βρετανικής Βιβλιοθήκης: προσαρτήθηκε στον κατάλογο του θεσμού ως μέρος της ηχητικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας.

Ο Jeph Vanger είναι sound artist και συνθέτης: Eργάζεται κυρίως στους τομείς του θεάτρου, του χορού και της ηχητικής εγκατάστασης. Έχει συνεργαστεί με σκηνοθέτες, μουσικούς και χορογράφους όπως ο Mario Banushi, ο Άρης Μπινιάρης, ο Γιώργος Κουτλής, η Χαρά Κότσαλη, ο Χρήστος Παπαδόπουλος. Τα έργα του συνδυάζουν συχνά πολυκάναλα ηχητικά συστήματα, αρθρωτά συνθεσάιζερ και χειροποίητα ηχητικά γλυπτά και εστιάζουν στη φυσική παρουσία του ήχου στον χώρο.