The Sound of Color Sessions #3
Για τέταρτη συνεχή χρονιά, μια φορά το μήνα, ο Γιάννης Αναστασάκης προσκαλεί στο ΚΕΤ διαφορετικούς μουσικούς και visual artists για να συμμετάσχουν αυτοσχεδιαστικά στη δημιουργία ενός in situ οπτικο-ακουστικoύ project.
Στο session του Δεκεμβρίου προσκαλεί τους Koray Tarhan (didgeridoo), Γιάννη Δεσποτάκη (τύμπανα, φωνή) και Ναταλία Μαντά (live visuals).
Koray Tarhan
O Koray Tarhan παίζει μπαγλαμά, didgeridoo και άλλα πνευστά όργανα σε διάφορα project από το 1998. Φτιάχνει μουσική για θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις και για κινηματογραφικές ταινίες. Κέρδισε το βραβείο “Best Original Theater Music Award” μαζί με τους Vulkan Alp and Arjen Brusk το 2018 για την παράσταση The Crows. Είναι μέλος του εθνο-ηλεκτρονικού γκρουπ Nusaibin. Οι Nusaibin έχουν παίξει σε γνωστά φεστιβάλ όπως τα Chill-Out Istanbul, Big Burn, Cappadox, Nilufer Electronic κ.ά. Είναι επίσης μέλος του αυτοσχεδιαστικού μουσικού project Cirkin από το 1999. Συνθέτει δικούς του στίχους και μουσική από το 2016. Έχει συνεργαστεί με διάφορες μπάντες και μουσικούς όπως είναι οι: Akin Eldes, Amesha Spenta, Arkin Allen (Mercan Dede), Bill Ransom, Def-Jen, Emre Kesim, Kara Güneş, Tarik Aslan, Taylan Özgür Ölmez.
Γιάννης Δεσποτάκης
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Από μικρή ηλικία έδειξε έφεση στα κρουστά. Έχει δεχτεί μαθήματα από διάφορους αξιοσημείωτους ανθρώπους. Έχει διδαχθεί tabla από τον Satnam Ghai (Ινδία) και Nihat Yersaloglu (Τουρκία), drums από τον Νίκο Καπηλίδη και ηλεκτρική κιθάρα από τον Κώστα Μουζή. Παρακολούθησε σεμινάρια των Joe Zawinul, Lenny White, Rashid Ali, Steve Gadd, Garry Novak, Jeff Berlin, Paul Vertigo, Clarence Penn, Kostas Anastasiadis.
Τα τελευταία 10 χρόνια ασχολείται με το μογγολικό παραδοσιακό τραγούδι (γνωστό και ως overtone singing – τραγούδι των υπερήχων) γιατί δρα σαν το κρυστάλλινο νερό που ανοίγει και καθαρίζει όλα τα εσωτερικά ενεργειακά κανάλια γνωστά και ως chakras.
Το 2007 γνωρίζεται με τον αξιοσημείωτο Hayden Chisholm (NZL) με τον οποίο συνεργάζονται στενά και αδιάκοπα από το 2009. Μέσα από τη συνεχή μεταβολή της φόρμας, παραμένει ένας συνεχής ερευνητής του αληθινού ήχου και συμμετέχει σε διάφορα μουσικά σχήματα. Από το 2013 συνεργάζεται με τον Αντώνη Σταυρινό, είτε σαν ντουέτο είτε σε μεγαλύτερα μουσικά σύνολα, δίνοντας συναυλίες ελεύθερου βιωματικού αυτοσχεδιασμού. Η πηγή της έμπνευσής τους είναι ο δρόμος και η πραγματικότητα. Το όνομα της συλλογικότητας αυτής είναι Meating for Business. Με τους μουσικούς της Agios Lavrentios Brass Band – της μοναδικής brass band στον κόσμο χωρίς καθόλου brass – βομβαρδίζουν τα ανυποψίαστα κοινά επί της γης με γερές δόσεις παγκόσμιας Βαλκανικής-Νέο-Ορλεάνικης μουσικής. Με τον εικαστικό, συνθέτη και πιανίστα Vago Tedosio (GR) έχουν δημιουργήσει το ντουέτο Free Thraz (πιάνο, φωνή, τύμπανα) μέσα από το οποίο δείχνουν παραδειγματικά πώς η θεωρία του χάους, η θεωρία των κβάντων, η καρδιά και ο αυτοσχεδιασμός είναι συγγενείς εξ αίματος. Παραδίδει εργαστήρια σχετικά με το παραδοσιακό μογγολικό τραγούδι (hoomi), τη φωνητική απελευθέρωση και τον ελεύθερο βιωματικό αυτοσχεδιασμό.
Έχει συνεργαστεί με τους: Αντώνη Ανισέγκο (Berlin, GR), Σαβίνα Γιαννάτου (GR), James Wylie (Nzl), Zakary Frantz (Can), Sebastian Gramms (Ger), Philip Zoubec (Aus), Στάθη Διαμαντίδη (GR), Δημήτρη Παντελιά (GR), Norbert Stammberger (Ger), Markus Krispel (Aus), Mathias Guerra (Chile), Chrysoula Kehayioglou (GR), Andrew Strain (USA) Κατερίνα Μανιού (GR), Bastian Duncker (Ger), Αθηνά Κυρούση (GR), Στέλιο Μίχα (New York, GR), Μιχάλη Καταχανά (GR), Moritz Koether (Ger.), Μάρκο Δαμιανό (GR), Κυριάκο Χατζηιωάννου (Bassel – GR), Πάνο Αθανασόπουλο (GR) , Petros Michalas (Berlin, GR), Yangos Chairetis (GR).
www.meatingforbusiness.tumblr.com
Ναταλία Μαντά
Η Ναταλία Μαντά γεννήθηκε το 1994 στην Αθήνα. Εισήχθη στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, στην κατηγορία “Ταλέντα”, όπου σπούδασε κατά την περίοδο 2011 – 2016. Μπαίνοντας στη σχόλη το 2011, σε ηλικία 17 ετών, κερδίζει το δεύτερο βραβείο σε διαγωνισμό γλυπτικής στην Ιταλία με θέμα Mελέτη για Δημόσιο Χώρο. Φοίτησε με καθηγητή τον Γιώργο Λάππα στο Β’ εργαστήριο γλυπτικής. Ολοκλήρωσε τις σπουδές καθώς και την επιμέλεια της πτυχιακής της εργασίας υπό την εποπτεία της υπεύθυνης καθηγήτριας του Β’ – Γ’ εργαστηρίου γλυπτικής κ. Αφροδίτη Λίτη. Τελείωσε με Άριστα και βαθμό πτυχίου 9,5 (εννέα και πέντε). Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έκανε την πρώτη της ατομική έκθεση τον Οκτώβρη του 2017 στη γκαλερί Καππάτος στην Αθήνα.
Γιάννης Αναστασάκης
Ο Γιάννης Αναστασάκης χαρακτηρίζεται για την ιδιαίτερή του προσέγγιση στην κιθάρα, ως γεννήτρια πρωτότυπων και ατμοσφαιρικών ήχων, καθώς και για την ενασχόλησή του σε βάθος με τα εφέ και την τεχνική του live-sampling (είναι επίσης ο σχεδιαστής και κατασκευαστής των JAM pedals). Η μουσική του είναι ένα κράμα ambient και ψυχεδέλειας που ισορροπεί μεταξύ μελωδίας και θορύβου, ξεπερνώντας πολλές φορές τα “επιτρεπτά” όρια. Έχει συνεργαστεί με σπουδαίους μουσικούς όπως οι: Arve Henriksen, Christian Fennesz, Eivind Aarset, Λένα Πλάτωνος, Σαβίνα Γιαννάτου, Θοδωρής Ρέλλος, Χάρης Λαμπράκης, Φλώρος Φλωρίδης, Haig Yazdjian κ.α.