Μουσικη

The Sound of Color Sessions #4

Προγραμμα:
Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου, 21:30
Εισιτηρια:
5€
Πληροφοριες / Κρατησεις:
Συντελεστες
Σχετικα

Για πέμπτη συνεχή χρονιά, μια φορά το μήνα, ο Γιάννης Αναστασάκης προσκαλεί στο ΚΕΤ διαφορετικούς μουσικούς και visual artists για να συμμετάσχουν αυτοσχεδιαστικά στη δημιουργία ενός in situ οπτικοακουστικού project.

Στο session του Φεβρουαρίου προσκαλεί τους Guido De Flaviis (σαξόφωνο), Fausto Sierakowski (σαξόφωνο), Δημήτρη Κλωνή (ντραμς) και Κωστή Εμμανουηλίδη (live visuals).

Guido De Flaviis
Ο Guido De Flaviis πήρε δίπλωμα στο σαξόφωνο στο Μιλάνο, το 2004, με άριστα και το μεταπτυχιακό του δίπλωμα στην Dutch National Academy of Music το 2007, με λίαν καλώς. Έχει λάβει τρεις υποτροφίες ως Κορυφαίο Ταλέντο στην Ολλανδία και κέρδισε το πρώτο βραβείο σε όλες τις κατηγορίες για σολίστες σε δύο διεθνείς διαγωνισμούς, καθώς και το δεύτερο βραβείο στην κατηγορία μουσικής δωματίου. Η συναυλιακή του ενασχόληση με διαφορετικά γκρουπ μουσικής δωματίου οδήγησε στη συμμετοχή του σε μουσικά φεστιβάλ και συναυλίες στα πιο διάσημα ιταλικά και ευρωπαϊκά θέατρα. Τα τελευταία χρόνια ειδικεύεται στην παρουσίαση σύγχρονων κομματιών. Στην προσπάθειά του να βρει καινούριους τρόπους έκφρασης, δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην εύρεση νέων τεχνικών στον avant-garde ελεύθερο αυτοσχεδιασμό. Το 2008 μετακόμισε στην Αθήνα, όπου και συμμετείχε για ένα χρόνο στο κουαρτέτο σαξοφώνου του Θεόδωρου Κερκέζου. Ως σολίστας σε ορχήστρες, ο Guido έχει ήδη 50 συναυλίες στο ενεργητικό του.
www.guidodeflaviis.com

Fausto Sierakowski
Γεννήθηκε το 1988 στο Παρίσι και μεγάλωσε στη Ρώμη. Το 2009 πήρε Δίπλωμα στο Κλασικό Σαξόφωνο από το Conservatorio di Santa Cecilia υπό την καθοδήγηση του Αlfredo Santoloci και το 2012 απόκτησε Μεταπτυχιακό Τίτλο Σπουδών πάνω στο σύγχρονο αυτοσχεδιασμό από το New England Conservatory υπό την καθοδήγηση των Anthony Coleman, Hankus Netsky και Frank Carlberg. Κατά την παραμονή του στην Αμερική και μέχρι την επιστροφή του στην Ευρώπη το 2014, έκανε συναυλίες και ηχογραφήσεις με μουσικούς όπως οι Matt Moran, Anthony Coleman, Joe Morris, Matt Darriau, Satoshi Takeshi, Hayden Chisholm και Axel Dörner. Το 2016 μετακομίζει στην Ελλάδα, με σκοπό να μελετήσει Κλασική Οθωμανική Μουσική και ούτι με τον Ευγένιο Βούλγαρη. Από τότε συμμετέχει στα μουσικά σύνολα του Ευγένιου Βούλγαρη, του Θύμιου Ατζακά και του James Wylie, αλλά και σε αρκετά συγκροτήματα, όπως: People of the wind (με τον Αλέξανδρο Ριζόπουλο) και Ροδάκινα (με την Αυγερινή Γάτση, τη Μαρία Πλουμή και την Εύη Κανέλλου).

Δημήτρης Κλωνής
Ο Δημήτρης Κλωνής γεννήθηκε το 1984 στην Αθήνα. Σε ηλικία 14 ετών ξεκινά τη σπουδή του στα drums κοντά στον Πέτρο Δαχτυλίδη και εν συνεχεία κοντά στον Γιάννη Φλώρο, όπου και διδάσκεται την περίφημη ‘ντραμιστική’ κληρονομιά που άφησε ο μεγάλος Alan Dawson. Το 2010 και μετά την αποφοίτησή του από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών), εισέρχεται ταυτόχρονα σε δυο μουσικές σχολές στην Ολλανδία: Conservatorium van Amsterdam και Rotterdam Jazz Academy (Codarts). Σπουδάζει για πολύ μικρή χρονική περίοδο στην πρώτη, όπου παρακολουθεί μαθήματα με τους Lucas Van Merwijk, Maurcel Serierse και Victor Oskam. Έχει παρακολουθήσει κύκλο μαθημάτων jazz αρμονίας με καθηγητή τον Γρηγόρη Μπάτση, καθώς και σεμινάρια και ιδιαίτερα μαθήματα με τους Kendrick Scott, Adam Nussbaum, Jojo Mayer και Akira Jimbo. Είναι κάτοχος Πτυχίου Αρμονίας (2009) και Πτυχίου Αντίστιξης (2012) με καθηγητή τον Ορέστη Χατζηνάκη. Έχει συνεργαστεί με σπουδαία ονόματα της εγχώριας jazz σκηνής, όπως οι: Τάκης Πατερέλης, Γιώργος Κοντραφούρης, Γιώτης Σαμαράς, Δημήτρης Τσάκας, Παντελής Μπενετάτος, Δημήτρης Καλαντζής, Κώστας Κωνσταντίνου, Περικλής Τριβόλης, Δημήτρης Σεβδαλής, Βάσω Δημητρίου, καθώς και με ξένους καλλιτέχνες όπως οι: Femi Temowo (Roots, Amy Winehouse), Michael Weisberger (Milo Ζ), Yoel Soto, Enrique Pascual, Adedeji Adetayo, Aline de Lima.

Κωστής Εμμανουηλίδης
Ο Κωστής Εμμανουηλίδης έχει σπουδάσει Μηχανολόγος Μηχανικός στο ΕΜΠ. Η ιδιαίτερη σχέση του όμως με τη φωτογραφία αρχικά και στη συνέχεια με τη video art/animation και το architectural projection mapping, ήταν οι λόγοι που τον ώθησαν στη μετάβαση στον εικαστικό χώρο των digital arts, η οποία είναι πλέον η κύρια ασχολία του. Έχει συμμετάσχει σε διάφορα φεστιβάλ όπως: Photometria Festival, Vovousa Festival, Saristra Festival, Biennale of Western Balkans, Soundtrope Festival.

Γιάννης Αναστασάκης
Ο Γιάννης Αναστασάκης χαρακτηρίζεται για την ιδιαίτερή του προσέγγιση στην κιθάρα, ως γεννήτρια πρωτότυπων και ατμοσφαιρικών ήχων, καθώς και για την ενασχόλησή του σε βάθος με τα εφέ και την τεχνική του live-sampling (είναι επίσης ο σχεδιαστής και κατασκευαστής των JAM pedals). Η μουσική του είναι ένα κράμα ambient και ψυχεδέλειας που ισορροπεί μεταξύ μελωδίας και θορύβου, ξεπερνώντας πολλές φορές τα “επιτρεπτά” όρια. Έχει συνεργαστεί με σπουδαίους μουσικούς όπως οι: Arve Henriksen, Christian Fennesz, Eivind Aarset, Λένα Πλάτωνος, Σαβίνα Γιαννάτου, Θοδωρής Ρέλλος, Χάρης Λαμπράκης, Φλώρος Φλωρίδης, Haig Yazdjian κ.ά.
www.jannisanastasakis.com