φεστιβάλ

I Have a Dream: Ενωμένη Δεύτερη Γενιά Vol. II

Προγραμμα:
Σάββατο 6 Μαΐου - 19:00 – 20:30 | Κυριακή 7 Μαΐου - 17:30 – 19:00
Εισιτηρια:
είσοδος ελεύθερη
Πληροφοριες / Κρατησεις:
Συντελεστες
Σχετικα

Το Πολιτιστικό Κέντρο Anasa Cultural Center, στο πλαίσιο του Μήνα Μαύρης Ιστορίας στην Ελλάδα και με την υποστήριξη του ερευνητικού προγράμματος Decolonising the City, διοργανώνει στην Κυψέλη το δεύτερό του φεστιβάλ, από τις 5 μέχρι τις 7 Μαΐου 2023, με ελεύθερη είσοδο για όλες τις δραστηριότητες.

Η ομάδα του πρώτου φεστιβάλ “I HAVE A DREAM” ξαναπιάνει το νήμα 8 χρόνια μετά και επανεξετάζει τις εμπειρίες της δεύτερης γενιάς σε σχέση με την πολιτειότητα και την πρόσβαση στην ελληνική ιθαγένεια.

Οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ περιλαμβάνουν βιβλιοπαρουσιάσεις, προβολές ταινιών, συναυλίες (μουσική και χορό), εκθέσεις εικαστικών τεχνών, δραστηριότητες και συζητήσεις γύρω από τους ατομικούς και συλλογικούς αγώνες, τα όνειρα και τις εμπειρίες της αφρικανικής διασποράς στην πόλη της Αθήνας.

Το Σάββατο 06/05 (19:00 – 20:30), το φεστιβάλ διοργανώνει στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων μια συζήτηση με μέλη από τις κοινότητες της Νιγηρίας, του Κονγκό, του Καμερούν, της Σενεγάλης, της Αιγύπτου και της Τανζανίας με θέμα: “Από τον Thomas Sankara στην Παναφρικανική εμπειρία στην Ελλάδα / Κοιτώντας μπροστά.”

Την Κυριακή 07/05 (17:30 – 19:00), το ΚΕΤ φιλοξενεί την προβολή της ταινίας “I am AfroGreek” της Adeola Naomi Aderemi και μια συζήτηση για την πολιτειότητα και την πρόσβαση στην ελληνική ιθαγένεια με μέλη από τους συλλόγους και τις οργανώσεις Generation 2.0, GFM, GFR, Asante, UAWO.

Περισσότερες πληροφορίες για το φεστιβάλ και αναλυτικό πρόγραμμα όλων των ημερών → www.facebook.com/events/203594845755571