Θεατρο

Η Κυρά της Θάλασσας {Χένρικ Ίψεν | ομάδα Εlephas tiliensis}

Προγραμμα:
Σάββατο/Κυριακή, 29 & 30 Σεπτεμβρίου, 21:00
Διαρκεια:
60'
Εισιτηρια:
είσοδος ελεύθερη
Πληροφοριες / Κρατησεις:
Συντελεστες
Διδασκαλία - Σκηνοθεσία:
Δημήτρης Αγαρτζίδης, Δέσποινα Αναστάσογλου
Ερμηνεύουν:
Γεωργία Αμπουράντυ, Βασιλική Γώγου, Κάτια Καντούρη, Γεωργία Μούλου, Rita Stiedl, Τάνια Τραυλού, Βασιλική Χρόνη
Σχετικα

Μια παρουσίαση του εργαστηρίου υποκριτικής της ομάδας Elephas tiliensis στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων για δύο μόνο παραστάσεις.

Η Ελίντα Βάνγκελ, κόρη φαροφύλακα, ζει μια καταπιεσμένη ζωή με το γιατρό σύζυγό της και τις δύο του κόρες από τον προηγούμενό του γάμο σε έναν τόπο αποκλεισμένο και ασφυκτικό. Αισθάνεται φυλακισμένη και ονειρεύεται τη θάλασσα. Ο ξαφνικός ερχομός ενός ξένου ανασύρει επιθυμίες και απωθημένα. Η αποκάλυψη ενός παλιού έρωτα με έναν θαλασσινό, σύμβολο ελευθερίας παρά προσωποποίηση του ιδανικού έρωτα, κλονίζει τον εύθραυστο ψυχισμό της. Το δίλημμα του ατόμου ανάμεσα στην προσωπική αλήθεια και την κοινωνική καταπίεση προβάλλει, όπως και σε άλλα έργα του συγγραφέα.

Το έργο του Χένρικ Ίψεν “Η κυρά της θάλασσας” δίνει το έναυσμα για την ενασχόληση με ένα θέατρο που φανερώνει στον ερμηνευτή όλα τα πεδία επεξεργασίας, διανοητικής και συναισθηματικής, που μπορούν να χτίσουν την τεχνική του και να ελευθερώσουν το φαντασιακό του χώρο. Η ομάδα Elephas tiliensis ερευνά τον τρόπο με τον οποίο ο ερμηνευτής συστηματοποιεί τα μέσα του και διευρύνει τα όριά του προκειμένου να συνδεθεί με τους όρους και τις έννοιες του κειμένου. Η άσκηση πάνω στο κείμενο, η σωματοποίηση των εννοιών του και η αναζήτηση της συγκινησιακής του ταυτότητας αποτελούν τα ζητούμενα του εργαστηρίου. Ο λόγος γίνεται το όχημα για να βρεθεί το σώμα και η δράση, ενώ ανοίγει την επικοινωνία με το φαντασιακό ήρωα που ενυπάρχει στον καθένα μας.

Το εργαστήριο διανύει την ένατη χρονιά λειτουργίας του. Έχει εργαστεί πάνω σε κείμενα των Ντοστογιέφσκυ, Μολιέρου, Μπόρχες, Σοφοκλή, Τσέχοφ, Μπέκετ, Σαίξπηρ. Τη φετινή περίοδο 2018/19 το εργαστήριο θα δουλέψει πάνω στο “Φιλοκτήτη” του Σοφοκλή.

Περισσότερες πληροφορίες: www.elephastiliensis.gr