Μουσικη

Νίκος Κυριαζόπουλος | MIZI

Προγραμμα:
Παρασκευή 13 Μαρτίου, 21:00
Εισιτηρια:
6€
Πληροφοριες / Κρατησεις:
Συντελεστες
Σχετικα

Οι Νίκος Κυριαζόπουλος και MIZI θα παρουσιάσουν δύο σετ ηλεκτρονικής αυτοσχεδιαστικής μουσικής στο ΚΕΤ, την Παρασκευή 13 Μαρτίου.

Ο ΜΙΖΙ (Γιώργος Μιζήθρας) είναι μουσικός, ενεργός και ως συνθέτης αλλά και ως επιτελεστής στα πεδία της ακουσματικής μουσικής, του αυτοσχεδιασμού, της ζωντανής ηλεκτρονικής μουσικής, της μουσικής για θεατρικές παραστάσεις και των οπτικοακουστικών εγκαταστάσεων. Στο ΚΕΤ, θα παρουσιάσει το project του Rummaging The Medium. Το Rummaging the Medium είναι ένα αυτοσχεδιαστικό έργο ζωντανής ηλεκτρονικής μουσικής. Ηχοτοπιακές καταγραφές συνθλίβονται με τη χρήση παλαιωμένων μέσων ηχογράφησης και αναπαραγωγής ήχου, ενώ ευρεθείσες κασέτες ανοίγουν ένα μνημονικό παράθυρο στη λειτουργική χρήση των έκπτωτων αυτών μέσων. Με τις παραπάνω πρακτικές το Rummaging the Medium προσπαθεί να εξερευνήσει τους «ήχους πίσω από τη μουσική», τις έννοιες της μνήμης και της αντίληψης του ακουστικού περιβάλλοντος μετά την εφεύρεση του φωνογράφου, καθώς και τις επιπλοκές της εξέλιξης των μέσων μετάδοσης πληροφορίας.
www.mizithras.bandcamp.com/releases

Ο Νίκος Κυριαζόπουλος είναι μουσικός με ένα ευρύ φάσμα ενδιαφέροντος στο χώρο της ηλεκτρονικής μουσικής. Έχει συνεργαστεί με πολλούς μουσικούς της noise και πειραματικής σκηνής, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Πλέον, καταπιάνεται μεθοδικά με την κατασκευή του δικού του αρθρωτού synthesizer, το οποίο, πέρα από την προφανή αξιοποίησή του ως ηλεκτρονική πηγή στην παραγωγή ήχου, το αντιμετωπίζει και ως όργανο με ένα φάσμα δυνατοτήτων εφάμιλλο με εκείνο των ακουστικών οργάνων. Η σύμπλευση των λεπτοφτιαγμένων drone κυματισμών με μια βιωματική προσέγγιση, ο παλμός, η δυναμική του θορύβου και το απρόβλεπτο αποτελούν κεντρικές ανησυχίες του.
www.soundcloud.com/nikoskyriazopoulos