σινεμά

Περί χορευτικής εκπαίδευσης και άλλων μυστηρίων

Προγραμμα:
Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022 | 19:00 & Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022 | 13:00
Εισιτηρια:
είσοδος ελεύθερη
Πληροφοριες / Κρατησεις:
κρατήσεις απαραίτητες: press@polychorosket.gr & 213 00 40 496
Συντελεστες
Σχετικα

Η ταινία “Περί χορευτικής εκπαίδευσης και άλλων μυστηρίων” (2021) αποτελείται από συνεντεύξεις με απόφοιτες και τελειόφοιτους επαγγελματικών σχολών χορού της Αθήνας. Απαντώντας σε ερωτήσεις για την εκπαίδευση και το επαγγελματικό πεδίο του χορού, μοιράζονται τις εμπειρίες, τις σκέψεις και την οπτική τους.

Ο επαγγελματικός κόσμος του χορού φαντάζει πότε άγνωστος, πότε τραυματικός και μοιάζει άλλες φορές με όνειρο ζωής. Το ίδιο ισχύει για την εκπαίδευση που λαμβάνει κανείς ώστε να μπει σε αυτόν. Με ποιους τρόπους η μοναδική αυτή εμπειρία — τόσο κοινή ταυτόχρονα — επηρεάζει τα άτομα που τη ζούνε; Πόσοι εργάζονται πραγματικά σε αυτό το πεδίο, πόσες το εγκαταλείπουν, πόσοι κάνουν τελικά άλλες δουλειές και τι συμβιβασμούς για να υπάρχουν με όποιον τρόπο σε αυτό; Πόσοι έχουν τραυματιστεί από τις κακοποιητικές συμπεριφορές που διαπερνούν τον χώρο και πόσοι προσπαθούν να τις αλλάξουν;

Η ταινία δεν προσφέρει απαντήσεις σε όλα αυτά. Ούτε παρουσιάζει ανθρώπους να χορεύουν. Παρακολουθεί νέα άτομα που εκφράζουν την γνώμη τους, μιλώντας γι’ αυτά που καλούμαστε συνήθως να προσπεράσουμε στο όνομα της τέχνης και της πειθαρχίας.

Η ταινία ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2021 από την Κυβέλη Κουβάτση, όταν η ίδια ήταν ακόμα τελειόφοιτη σε επαγγελματική σχολή χορού. Θέτοντας προς συζήτηση ερωτήματα που γεννιούνται μέσα από το ίδιο το σώμα των σπουδαστών, παροτρύνοντάς τους να τολμήσουν να φανταστούν πώς θα ήθελαν να είναι η χορευτική εκπαίδευση, επιδιώκει να φέρει τις ανησυχίες και τις ανάγκες τους σε επαφή με την καλλιτεχνική και εκπαιδευτική κοινότητα και να πυροδοτήσει έτσι έναν ευρύτερο δημόσιο διάλογο.

Συντελεστές:
Οργάνωση, Παραγωγή: Κυβέλη Κουβάτση
Κάμερα, Μοντάζ: Μαρία Τσιώλη
Ήχος, Μουσική: ECATI
Κάμερα: Γιώργος Σιώρας Δεληγιάννης
Μοντάζ: Κωνσταντίνος Καστανιώτης

Διάρκεια: 80’

Teaser: www.youtube.com/watch?v=OpY0lxDQE9o&ab_channel=KyveliKouvatsi

*Η ταινία προβάλλεται στα ελληνικά.
*Μετά το τέλος των προβολών, σας προσκαλούμε να φέρετε τις σκέψεις, τις ερωτήσεις και τις ιδέες σας σε μια ανοιχτή συζήτηση.