Μουσικη

“42 years day 42 years night”

Προγραμμα:
Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 | 21:00
Εισιτηρια:
8€
Πληροφοριες / Κρατησεις:
more.com & ☏ 213 00 40 496
Συντελεστες
Σχετικα

Το αυτοσχεδιαστικό σχήμα “42 years day 42 years night” παρουσιάζει το ομώνυμο άλμπουμ που κυκλοφόρησαν πρόσφατα ο κοντραμπασίστας Γιώργος Κοκκινάρης και ο ντράμερ Σωκράτης Τσεντόγλου: έναν δίσκο-αφίσα του οποίου η μουσική διατίθεται ψηφιακά και on line μέσω ενός QR Code τυπωμένου σε χαρτί.

Το εικαστικό κομμάτι του άλμπουμ υπογράφει η Σοφία Ιωαννίδου.

Στο ΚΕΤ, οι δυο μουσικοί συμπράττουν με τον Δημήτρη Βεντουράκη, με κύριο όχημα τον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό.

Ο δίσκος θα διατίθεται στον χώρο κατά τη διάρκεια της συναυλίας.

Σωκράτης Τσεντόγλου – ντραμς

Δημήτρης Βεντουράκης – πιάνο

Γιώργος Κοκκινάρης – κοντραμπάσο

Ο ντράμερ Σωκράτης Τσεντόγλου άρχισε να ασχολείται το 2007 με τα τύμπανα, το πιάνο και τη θεωρία της μουσικής. Το 2016, εγκαταστάθηκε στην Κοπεγχάγη, όπου παρακολούθησε σεμινάρια σύνθεσης και τζαζ αυτοσχεδιασμού. Δημιούργησε το συγκρότημα “Kepler is free” με το οποίο ηχογράφησε δύο άλμπουμ. Εκτός από το αυτοσχεδιαστικό ντουέτο “Forty two years day forty two years night”, συμπράττει σήμερα με το τρίο “How deep – how high”, με το οποίο έχει ηχογραφήσει και κυκλοφορήσει δύο άλμπουμ.

Ο κοντραμπασίστας Γιώργος Κοκκινάρης συνθέτει, αυτοσχεδιάζει και συνεργάζεται με ανθρώπους από τους τομείς της σύνθεσης, των εικαστικών, της ποίησης, του χορού. Η τέχνη του βασίζεται στη σωματικοποίηση της μουσικής μέσω της φωνής και της κίνησης και στη χρήση νέων τεχνολογιών. Δίνει συναυλίες στο εξωτερικό και διοργανώνει σεμινάρια για τον αυτοσχεδιασμό. Είναι μέρος της συντακτικής ομάδας του περιοδικού “NewMusic.gr” που στοχεύει στην ενίσχυση της τοπικής μουσικής κοινότητας.

www.kokkinaris.com

Ο Δημήτρης Βεντουράκης δουλεύει πάνω στο μουσικό performance και τη μουσική διδασκαλία. Με κύριο όργανο το πιάνο, ασχολείται τόσο με την αυτοσχεδιαστική σύνθεση, εκτέλεση και δισκογραφία, όσο και με τη γραπτή σύνθεση. Είναι ιδρυτικό μέλος της Athens Arts Collective, η οποία εστιάζει στην ανάπτυξη περιβαλλόντων κατάλληλων για καλλιτεχνική δημιουργία, διδασκαλία και έρευνα. Έχει ολοκληρώσει σπουδές μουσικολογίας, θεωρίας της μουσικής, κλασικού πιάνου, μουσικών συνόλων αυτοσχεδιαστικής ή μη-αυτοσχεδιαστικής φύσης και τζαζ εκτέλεσης, σύνθεσης και θεωρίας.