εργαστήρι για ηθοποιούς

Koray Tarhan | Act React Improvise

Προγραμμα:
Σάββατο 15 Δεκεμβρίου, 12:00 - 15:00
Εισιτηρια:
30€
Πληροφοριες / Κρατησεις:
Συντελεστες
Σχετικα

Ο Τούρκος ηθοποιός και αυτοσχεδιαστής Koray Tarhan έρχεται στο ΚΕΤ για ένα μοναδικό εργαστήρι σκηνικού αυτοσχεδιασμού το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου.

“Πώς ετοιμάζεται κάποιος για να αυτοσχεδιάσει; Σκεφτόμαστε και σχεδιάζουμε αυτό που πρόκειται να κάνουμε ή είμαστε όντως ανοιχτοί προς τους υπόλοιπους αυτοσχεδιαστές με τους οποίους δουλεύουμε;

Ο αυτοσχεδιασμός συμβαίνει κυρίως όταν αντιδράς σε κάτι ή όταν ακολουθείς κάποιον άλλον, κάποιον “οδηγό”. Σε αυτό το εργαστήρι μέσω ασκήσεων και παιχνιδιών θα αμφισβητήσουμε τους εαυτούς μας και θα αναρωτηθούμε εάν πράγματι ακούμε, εάν ζούμε στη στιγμή, αν αντιδράμε και αν ισορροπούμε πνεύμα και σώμα.”

Το εργαστήρι είναι σχεδιασμένο για ηθοποιούς που θέλουν να αναλάβουν τη δημιουργία χαρακτήρων και ιστοριών πάνω στη σκηνή, μέσω της μαγείας του αυτοσχεδιασμού.

Οι αυτοσχεδιαστικές τεχνικές του εργαστηρίου βασίζονται στη δουλειά των Keith Johnstone, Viola Spolin και Del Close.

Koray Tarhan

Ο Koray Tarhan ασχολείται εντατικά με τον αυτοσχεδιασμό από το 1998. Αποφοίτησε από το τμήμα Θεάτρου του πανεπιστημίου της Άγκυρας. Είναι ένας από τους ιδρυτές του πρώτου αυτοσχεδιαστικού γκρουπ ηθοποιών στην Τουρκία. Έγραψε τον πρώτο αυτοσχεδιαστικό οδηγό στην τουρκική γλώσσα, σχεδίασε το πρώτο app για αυτοσχεδιαστές και συντόνισε το πρώτο διεθνές αυτοσχεδιαστικό φεστιβάλ στην Τουρκία. Έχει διδάξει αυτοσχεδιασμό σε πολλές ομάδες και ηθοποιούς στην Τουρκία και το εξωτερικό. Έχει πραγματοποιήσει workshops στο Πόρτλαντ, το Λος Άντζελες, το Βερολίνο, το Σαν Φρανσίσκο, το Βελιγράδι κ.α. Είναι από το 2009 μέλος του Applied Improvisation Network.

Κόστος συμμετοχής στο σεμινάριο: 30 ευρώ

Πληροφορίες/αιτήσεις συμμετοχής: 69.45.34.84.45 & info@polychorosket.gr

link fb event