Μουσικη

acte vide / I broke the vase

Προγραμμα:
Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022 | 21:00
Εισιτηρια:
10€
Πληροφοριες / Κρατησεις:
κρατήσεις απαραίτητες: viva.gr & ☏ 213 00 40 496
Συντελεστες
Σχετικα

Δύο ντουέτα ξεσκονίζουν το παράξενο υλικό που μαζεύτηκε από τις αρχειακές και επιτόπιες καλοκαιρινές περιπέτειές τους την περίοδο του μεγάλου εγκλεισμού και το μοιράζονται για πρώτη φορά δημόσια, σε δύο ξεχωριστές (αλλά ίσως και αλληλένδετες) περφόρμανς.

acte vide

Ο Γιάννης Κοτσώνης και η Δανάη Στεφάνου συνεργάζονται καλλιτεχνικά από το 2006, με το όνομα acte vide (“κενή πράξη”). Με κεντρικό άξονα τον αυτοσχεδιασμό & τον ηχητικό πειραματισμό, το σχήμα εξερευνά επίμονα τα όρια μεταξύ ήχου, μουσικής, θορύβου και σιωπής, μέσα από εφήμερες, διαρκώς μεταβαλλόμενες δράσεις που αντιστέκονται στην καταγραφή. Έχουν στο ενεργητικό τους πολυάριθμες συναυλίες & εγκαταστάσεις, καθώς και αναθέσεις συνεργασιών με μουσικούς, εικαστικούς και σκηνοθέτες όπως οι Raed Yassin, Tarek Atoui & Vicki Bennett, στο πλαίσιο διεθνών φεστιβάλ & εκθέσεων. Από το 2012 επιμελούνται τα προγράμματα επιτόπιας καλλιτεχνικής έρευνας Syros Sound Meetings στο μεσαιωνικό οικισμό της Άνω Σύρου, όπου έχουν φιλοξενηθεί πάνω από 120 διεθνείς καλλιτέχνες και ερευνητές-τριες του ήχου.

www.facebook.com/acte.vide


I broke the vase

Οι I broke the vase (Εύα Ματσίγκου, Νεφέλη Σάνη) σχηματίστηκαν το 2018. Δημιουργούν μουσικές performances μέσα από την ακρόαση, τον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό και τη σύνθεση. Χρησιμοποιούν μουσικά όργανα, τις φωνές τους, αντικείμενα, μικρόφωνα, ηλεκτρονικά στοιχεία, ηχογραφήσεις και loops. Κεντρικό ρόλο στα έργα τους έχει η γραφή και η ανάγνωση αυτοεθνογραφικών κειμένων, η συμμετοχή του σώματος και η διάδραση με τον χώρο και το εκάστοτε περιβάλλον. Εκτός από performers είναι επίσης μουσικολόγοι και ερευνήτριες του ήχου. Εφαρμόζουν πρακτικές όπως οι ηχητικοί περίπατοι και η καταγραφή εμπειριών ακρόασης, και πειραματίζονται μέσα από φεμινιστικές και φροντιστικές καλλιτεχνικές διαδικασίες. Παράλληλα, οι I broke the vase έχουν στο ενεργητικό τους video performances, το podcast ‘Silence is Broken’ που είναι αφιερωμένο στις γυναίκες της ηλεκτρονικής μουσικής, τον συντονισμό του workshop ‘Sonic Memorabilia’ και έχουν φιλοξενηθεί στο Syros Sound Meetings residency.

www.facebook.com/Ibrokethevase