μουσική/performance

Agile Experiments Athens: Sound & Movement

Προγραμμα:
Πέμπτη 18 Απριλίου, 21:00
Εισιτηρια:
6€
Πληροφοριες / Κρατησεις:
Συντελεστες
Σχετικα

Το Agile Experiments είναι ένα συνεργατικό project, σε επιμέλεια του πολυ-οργανίστα και παραγωγού Dave De Rose (Moloko/Mulatu Astatke/Rokia Traore/Mark Ronson). Ξεκινώντας με κάποιους από τους πιο αναγνωρισμένους μουσικούς της Βρετανίας, το project ενώνει καλλιτέχνες μέσω του αυτοσχεδιασμού ελεύθερης φόρμας που δεν περιορίζεται σε συγκεκριμένα μουσικά είδη και στυλ.

Η κολεκτίβα πρωτοσχηματίστηκε μέσω μιας σειράς από μονόωρες συναυλίες στο “The Agile Rabbit Pizzeria” στην καρδιά του Brixton Village και συνέχισε με ηχογραφήσεις αρκετών μονόωρων session σε διάφορα DIY στούντιο. Αποσπάσματα από τις ηχογραφήσεις αυτές έχουν κυκλοφορήσει σε δυο 12ιντσα άλμπουμ περιορισμένων αντιτύπων το 2018 (Agile Experiments Vol.1 & Vol.2), τα οποία γρήγορα άρχισαν να αναζητούν οι συλλέκτες.

Ενήμερος για τη δημιουργικότητα της αθηναϊκής μουσικής σκηνής, o Dave έφτιαξε βαλίτσες και πέταξε στην πρωτεύουσα για να εξερευνήσει την τοπική σκηνή, να βρει νέα μέλη και να δημιουργήσει ένα δίσκο με τίτλο Agile Experiments Athens. Συνδυάζοντας την αυθόρμητη μουσική δημιουργία με την αυτοσχεδιαστική σύνθεση στο σύγχρονο χορό, το εγχείρημα του Agile Experiments επεκτείνει την αμιγώς μουσική του μορφή: οι μουσικοί Saber Rider (πλήκτρα/electronics), Φώτης Σιώτας (βιολί/κιθάρα/electronics) και Dave De Rose (ντραμς/κρουστά) συνεργάζονται με τις χορεύτριες Αθηνά Κυρούση και Θεανώ Ξυδιά επιχειρώντας μια αμφίπλευρη και απρόβλεπτη οπτικοακουστική performance.

Περισσότερες πληροφορίες:

www.davederosemusic.bandcamp.com/album/agile-experiments-vol-1

www.davederosemusic.bandcamp.com/album/agile-experiments-vol-2