Μουσικη

Alex Dante/Μανόλης Γιαννίκιος Duet play S. Rachmaninoff

Προγραμμα:
Πέμπτη 31 Οκτωβρίου, 21:00
Εισιτηρια:
6€
Πληροφοριες / Κρατησεις:
Συντελεστες
Σχετικα

Ο κιθαρίστας Αλέξανδρος Δανδουλάκης (Alex Dante) και ο drummer Μανόλης Γιαννίκιος συναντιούνται μουσικά με αφορμή τον πειραματισμό πάνω στη θεμελιώδη μουσική του Sergei Rachmaninoff. Πιανιστικά κομμάτια που μεταμορφώνονται και επαναπροσδιορίζονται για ηλεκτρική κιθάρα και drums. Η μίξη φυσικού και ηλεκτρονικού drumming με τα κιθαριστικά εφέ λειτουργεί ως γέφυρα ανάμεσα στο κλασικό και το μοντέρνο μουσικό ύφος, ενώ παράλληλα θέτει το ερώτημα για την ύπαρξη ή μη των μουσικών στυλ.

Αλέξανδρος Δανδουλάκης
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης. Σπούδασε στο Τμήμα Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών στο Ε.Μ.Π. και παράλληλα μουσική στο Ωδείο Μουσικής Πράξης. Αποφοίτησε από το τμήμα του West London University (London College of Music) με το πτυχίο Licentiate of Teacher’s Diploma. Έχει συνεργαστεί και συνυπάρξει με πολλούς έλληνες καλλιτέχνες αλλά και με σημαντικούς μουσικούς του εξωτερικού.

Μανόλης Γιαννίκιος
Ο Μανόλης Γιαννίκιος είναι ένας drummer από την Αθήνα. Μόνιμο μέλος των Whereswilder, session μουσικός και drum instructor. Αποτελεί ενεργό μέλος της εγχώριας μουσικής σκηνής.

Περισσότερες πληροφορίες:
wwww.alexdante.bandcamp.com/releases
www.facebook.com/maltdante/
www.open.spotify.com/search/results/alex%20dante%20nocturnes
www.youtube.com/channel/UCZLd7GyfHcKJxEZJhGpwnaw?view_as=subscriber