Θεατρο

Αρετή {Α. Ταμβάκου & Χ. Καπενής}

Προγραμμα:
5 Οκτωβρίου έως 23 Νοεμβρίου, Κάθε Παρασκευή, 21:00
Διαρκεια:
70'
Εισιτηρια:
10€, 8€ (φοιτητικό, άνω 65), 5€ (κάρτα ανεργίας, ΣΕΗ)
Πληροφοριες / Κρατησεις:
Συντελεστες
Κείμενο:
Παντελής Κυραμαργιός & Λίνα Ζαμπετάκη
Σκηνοθεσία, δραματουργική επεξεργασία, ερμηνεία:
Αργυρώ Ταμβάκου & Χρήστος Καπενής
Ενδυματολογία, επιμέλεια σκηνικού χώρου:
Κωνσταντίνα Μαρδίκη
Μουσική:
Παντελής Κυραμαργιός
Κινησιολογία:
Πετρίνα Γιαννάκου
Σχεδιασμός φωτισμών:
Παναγιώτης Λαμπής
Φωτογραφίες:
Φώτης Γ. Πλέγας
Styling:
Μαρία Παπού
Σχετικα

Μετά από τη θερμή ανταπόκριση του κοινού, η παράσταση Αρετή παρουσιάζεται στο ΚΕΤ για δεύτερη χρονιά: μια παράσταση για την ιστορία δυο ανθρώπων, του Αριστείδη και της Αρετής, που συναντήθηκαν, “πιαστήκαν από τα μάτια” και μοιράστηκαν έναν έρωτα. Που μοίρασαν ταυτόχρονα τις ζωές τους σε μέρη, ανθρώπους και αγώνες. Υπόγεια τα συναισθήματά τους, βαθιά. Σαν τα υπόγεια των σπιτιών όπου άλλοτε κρύβεσαι και που άλλοτε εξερευνάς και ψαχουλεύεις. Υπόγεια, κάτω από τη γη, με αντικείμενα χρήσιμα-άχρηστα, που δεν πετάς αλλά αποθηκεύεις, όπως τις αναμνήσεις, τις ιστορίες, τις ζωές των ανθρώπων.

“Οι πεθαμένοι είναι πάντα περισσότεροι από τους ζωντανούς. Πόσοι ήρθαν στη ζωή για να πάνε τον κόσμο λίγο πιο πέρα και φύγανε αθόρυβα;”

Για το διήγημα:

Πρόκειται για μια ιστορία βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα, σε πρόσωπα και αληθινές ιστορίες που διαδραματίστηκαν από την περίοδο του Εμφυλίου μέχρι σήμερα. Κεντρικός χαρακτήρας είναι ένας άντρας που γεννήθηκε στην Κρήτη και αφιέρωσε τη ζωή του στον αγώνα για έναν πιο δίκαιο κόσμο αναζητώντας τη βαθύτερη έννοια της αρετής.

Το διήγημα κυκλοφορεί μαζί με τη νέα δισκογραφική δουλειά (CD) του Παντελή Κυραμαργιού από την PANIK OXYGEN RECORDS με τον τίτλο “Αρετή”.