Χορος

A TALK {ομάδα ΦΕΜ}

Προγραμμα:
Σάββατο/Κυριακή, 29 & 30 Δεκεμβρίου, 21:00
Διαρκεια:
40'
Εισιτηρια:
6€
Πληροφοριες / Κρατησεις:
Συντελεστες
χορογραφία - ερμηνεία:
Ερικέτη Ανδρεαδάκη, Δανάη Μορφονιού
μουσική επιμέλεια:
Αγγελική Καράμπελα
φωτογραφίες:
Κωνσταντίνος Ντόκος
Σχετικα

Μια συνάντηση. Μιλάς και ακούω. Ρωτάω, απαντάς. Συμφωνούμε. Οδηγώ και ακολουθείς. Αντιστέκεσαι. Αμηχανία.

Το Α TALK είναι ένα ντουέτο που διερευνά τους τρόπους με τους οποίους επικοινωνούμε και διαμορφώνουμε σχέσεις. Ένας κινητικός διάλογος δύο σωμάτων που έχουν ανάγκη να κατανοήσουν και να γίνουν κατανοητά. Δημιουργούν σχέσεις αλληλεξάρτησης, φιλίας και εκμετάλλευσης προσπαθώντας να ανακαλύψουν τι είναι αυτό που τις κινεί. Πώς θα διαλέξουν να συνεχίσουν την κουβέντα;

Το έργο εστιάζει στις έννοιες της επικοινωνίας και του διαλόγου και επιχειρεί να επαναπροσδιορίσει τους κλασικούς ρόλους και το λεξιλόγιο που συναντάμε σε κοινωνικούς χορούς τύπου ballroom. Αναζητά την επίτευξη της ισορροπίας μέσα από ένα παιχνίδι lead-follow, πρόθεσης και αφής.

Η ομάδα ΦΕΜ δημιουργήθηκε από τις Ερικέτη Ανδρεαδάκη και Δανάη Μορφονιού. Η συνεργασία τους ξεκίνησε το 2016 με τα έργα ΩΧ και Les Femmes Meurent Deux Fois (2016, Robin Howard Theatre, Λονδίνο). To 2018 η ομάδα φιλοξενήθηκε από το Κέντρο Μελέτης Χορού Ι. & Ρ. Ντάνκαν για το ερευνητικό στάδιο του Α Talk, καθώς και από το πρόγραμμα “Ανοιχτές Πόρτες” – 2η Πλατφόρμα Νέων Δημιουργών, με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

link fb event