Μουσικη

Collecting the Collective

Προγραμμα:
Τρίτη 21 & 28 Μαρτίου 2023 | 21:00
Εισιτηρια:
8€
Πληροφοριες / Κρατησεις:
κρατήσεις απαραίτητες: viva.gr & ☏ 213 00 40 496
Συντελεστες
Σχετικα

Η Athens Arts Collective εγκαινιάζει στο ΚΕΤ μια σειρά παραστάσεων αφιερωμένη στον αυτοσχεδιασμό και στη συνάντηση δημιουργών από διαφορετικά καλλιτεχνικά πεδία, με τίτλο “Collecting the Collective”.

~ Τρίτη 21 Μαρτίου | 21:00

Γύρω από το σχήμα “42 Years Day 42 Years Night”, η πρώτη βραδιά συνδυάζει τον μουσικό αυτοσχεδιασμό, με βασική επιρροή την τζαζ, και την απόδοση κειμένων από την ιαπωνική, τη γαλλική και την ελληνική ποίηση.

“Η παράσταση αποτελείται από τρία μέρη, τα οποία θα συμβολίζουν την έναρξη, την συνειδητοποίηση και την αποδοχή της θνητής φύσης του ανθρώπου. Η επιλογή των ποιημάτων, η μουσική σύνθεση, οι ερμηνείες, ο φωτισμός και η σκηνοθεσία βασίζονται σε αυτήν τη δομή”.

πρωτότυπες συνθέσεις, μουσικός αυτοσχεδιασμός: Δημήτρης Βεντουράκης, Σωκράτης Τσεντόγλου

φωνητική απόδοση: Μαρία Κριτσωτάκη, Στέφανος Τσιφάς

κείμενα: Χάικου κλασικών Ιαπώνων ποιητών, Ρεμί ντε Γκουρμόν – “Λιτανείες του Ρόδου”, Γιάννης Λειβαδάς – “Ποιήματα Κελύφους”

~ Τρίτη 28 Μαρτίου | 21:00

Γύρω από το σχήμα “42 Years Day 42 Years Night” και τις χορεύτριες/performers Δέσποινα Σανιδά-Κρεζία και Λήδα Διώχνου, η δεύτερη βραδιά συνδυάζει μουσικό και χορευτικό αυτοσχεδιασμό βασισμένο σε δύο scores γραμμένα ειδικά για την περίσταση.

Ένας μουσικός και μία χορεύτρια αυτοσχεδιάζουν κάθε φορά πάνω σε ένα συγκεκριμένο score/παρτιτούρα χωρίς να έχουν ξαναπαίξει μαζί, δημιουργώντας έτσι ένα πλαίσιο πρώτης επαφής. Η μελέτη και η προετοιμασία τους θα έχει γίνει ατομικά και εξ’ αποστάσεως.

Λέξεις κλειδιά: submissive≠dominant, μεταφορά≠κυριολεξία, οριζόντια δομή, παρατήρηση

Χορός: Δέσποινα Σανιδά-Κρεζία και Λήδα Διώχνου

Μουσική: Δημήτρης Βεντουράκης και Σωκράτης Τσεντόγλου

Score: Δέσποινα Σανιδά-Κρεζία