Μουσικη

Dolphins Into The Future (BE) / Derek Baron (USA) / CV & JAB (USA/GR)

Προγραμμα:
Τετάρτη 5 Απριλίου 2023 | 21:00
Εισιτηρια:
8€
Πληροφοριες / Κρατησεις:
κρατήσεις απαραίτητες: viva.gr & ☏ 213 00 40 496
Συντελεστες
Σχετικα

Τρία σετ ηλεκτρονικού ήχου από τους Dolphins Into The Future (Βέλγιο), Derek Baron (USA), Christina Vantzou & John Also Bennett (USA/Ελλάδα). Πριν, μετά και μεταξύ των live, η DJ YEB SHEN (Fantasia) επιλέγει τη μουσική.

Ο Lieven Martens (aka Dolphins Into The Future) παρουσιάζει εννοιολογική προγραμματική μουσική. Οι συναυλίες του κινούνται μεταξύ ηχογραφήσεων πεδίου, ambient και σύγχρονης σύνθεσης. Συνεργάστηκε πρόσφατα με την Christina Vantzou, τον Sugai Ken, τον M. Sage, κ.ά. Ο κατάλογος του label του, Edições CN, εμπεριέχει πολλά πρωτότυπα έργα διεθνώς αναγνωρισμένων καλλιτεχνών. Ο Lieven Martens έχει περιοδεύσει σε όλο τον κόσμο και έχει παίξει μεταξύ άλλων στο ISSUE Project Room της Νέας Υόρκης, στο Café OTO του Λονδίνου, στο Oshiai Soup του Τόκιο, στο Aural της Πόλης του Μεξικού, στο Centre Pompidou του Παρισιού, στο Transmediale του Βερολίνου, στο Fylkingen της Στοκχόλμης.

www.youtube.com/watch?v=2bI4Bw22yW8

www.edicoescn.bandcamp.com/album/the-habu-artist-edition

www.edicoescn.bandcamp.com

Οι Derek Baron ζουν και εργάζονται στη Νέα Υόρκη. Έχουν κυκλοφορήσει μια σειρά από σόλο ηχογραφήσεις μουσικής δωματίου, υπολογιστών και concrete μουσικής σε δισκογραφικές εταιρείες όπως οι Recital, Pentiments, Penultimate Press και Regional Bears. Με το ερασιτεχνικό σύνολο δωματίου Cop Tears, έχουν ηχογραφήσει μουσική των John Cage, Theodor Adorno, Peggy Seeger, Alma Mahler και άλλων. Συνεργάζονται ως Permanent Six Flags με τη συγγραφέα Emily Martin. Το label που έχουν δημιουργήσει, Reading Group, ειδικεύεται στην πειραματική μουσική και στα αρχειακά ηχητικά ντοκουμέντα και, από το 2016 έχει κυκλοφορήσει έργα από τους Anne-F Jacques, David Wojnarowicz, Marcin Barski, Ishmael Reed, Fred Moten, Blanche Blanche Blanche Blanche, Carman Moore κ.ά. Οι Derek εργάζονται αυτή τη στιγμή πάνω σε ένα μεγαλύτερης κλίμακας έργο μουσικής δωματίου/ήχου με τίτλο “The Holy Restaurant”.

www.derekianbaron.com

Οι CV & JAB είναι το ντουέτο της Christina Vantzou και του John Also Bennett, δύο συνθέτες που ζουν σήμερα μεταξύ Βρυξελλών και Ελλάδας. Έχουν κυκλοφορήσει μαζί δυο ολοκληρωμένα άλμπουμ, το “Thoughts of a Dot As It Travels a Surface” (Shelter Press, 2018) και το “Landscape Architecture” (Editions Basilic, 2020), καθώς και ένα άλμπουμ με τον μινιμαλιστή πιανίστα Michael Harrison (Seance Centre, 2022). Η συνεργατική δουλειά του ντουέτου χαρακτηρίζεται από διαυγή, ενίοτε άκρως σουρεαλιστικά ηχοτοπία. Χρησιμοποιούν συνθεσάιζερ και πειραματικά electronics, πιάνο, φλάουτο και ηχογραφήσεις πεδίου. Το ντουέτο θα παρουσιάσει τον Μάρτιο νέο υλικό από ένα επερχόμενο άλμπουμ που αναμένεται να κυκλοφορήσει στα μέσα του 2023.

www.objectsandsounds.com/constructing-imaginary-spaces-with-christina-vantzou-and-john-also-bennett

www.christinavantzou.com

www.johnalsobennett.com