Μουσικη

Eva Lindal solo / Giannis Arapis Trio

Προγραμμα:
Σάββατο 9 Μαρτίου 2024 | 21:00
Εισιτηρια:
10€
Πληροφοριες / Κρατησεις:
more.com & ☏ 213 00 40 496
Συντελεστες
Σχετικα

Η βιολονίστρια Eva Lindal, ενεργή στον χώρο της σύγχρονης και αυτοσχεδιαστικής μουσικής, είναι και μια φημισμένη ερμηνεύτρια του μπαρόκ ρεπερτορίου.

Μεγάλωσε στη Στοκχόλμη. Σπούδασε στο Βασιλικό Κολλέγιο της Στοκχόλμης (1973-1976), με περαιτέρω σπουδές στην Ελβετία και το Banff (Καναδάς). Μέλος της Σουηδικής Ραδιοφωνικής Συμφωνικής Ορχήστρας από το 1986 μέχρι το 1998, άρχισε στη συνέχεια να μελετά τον αυτοσχεδιασμό με την Αμερικανίδα jazz πιανίστρια Connie Crothers και να δραστηριοποιείται ως ανεξάρτητη μουσικός στους τομείς του αυτοσχεδιασμού, της πειραματικής μουσικής, του σύγχρονου ρεπερτορίου και του Μπαρόκ. Επιλέγει συνήθως να δουλεύει με μικρά σύνολα, συχνά σε συνεργασία με ανθρώπους από τα πεδία του χορού, της ποίησης, του θεάτρου και των εικαστικών. Είναι μέλος των Katzen Kapell (“Ένα από τα καλύτερα συγκροτήματα της Σουηδίας” σύμφωνα με την κριτικό Camilla Lundberg), Rebaroque, καθώς και των συνόλων νέας μουσικής MA και KammarensembleN.

Το 2014, πήρε μέρος στην εκδήλωση Ice Music: o συναυλιακός χώρος ήταν ένα γιγαντιαίο ιγκλού και όλα τα μουσικά όργανα της εκδήλωσης ήταν φτιαγμένα από πάγο.

Το 2015, επινόησε ένα συναυλιακό πρόγραμμα, “Καταστροφή στη Ζούγκλα”, βασισμένο στη μουσική του παππού της, του Έλληνα συνθέτη Νίκου Σκαλκώτα. Το πρόγραμμα, που αναμιγνύει τον μοντερνισμό του Σκαλκώτα με την ελληνική παραδοσιακή μουσική και κείμενα από τα γράμματά του, απευθύνεται σε ένα κοινό νεαρής ηλικίας. Παρουσιάστηκε σε σχολεία ολόκληρης της Σουηδίας από το 2014 μέχρι το 2017.

Το 2016, η Eva άρχισε, μαζί με τον κιθαρίστα Mattias Windemo, να διεξάγει εργαστήρια αυτοσχεδιασμού για μουσικούς.

Με την αδελφή της, τη βιολονίστρια Anna Lindal, κυκλοφόρησε την άνοιξη του 2020 το “Bäver”, διεθνώς αναγνωρισμένο άλμπουμ σύγχρονης jazz.

Ζει στη Στοκχόλμη.

www.evalindal.com

Το τρίο του Γιάννη Αράπη είναι ένα μη συνηθισμένο τζαζ σύνολο. Επηρεασμένο από τους Ornette ColemanSteve LacyJimmy Giuffre ή Mal Waldron, επικεντρώνεται σε μια παιχνιδιάρικη αλλά και αφαιρετική jazz με λυρικές εκφάνσεις. Τα κομμάτια που παρουσιάζονται στο ΚΕΤ είναι συνθέσεις του τρίο και ερμηνεύονται για πρώτη φορά ζωντανά.

Δημήτρης Βεντουράκης – πιάνο

Νίκος Παπαβρανούσης – ντραμς

Γιάννης Αράπης – κιθάρα

www.giannisarapis.bandcamp.com

www.dimitrisventourakis.bandcamp.com

www.youtube.com/@nikospapavranoussis3634