Μουσικη

Fausto Sierakowski/Michalis Katachanas Duet

Προγραμμα:
Πέμπτη 21 Νοεμβρίου, 21:00
Εισιτηρια:
6€
Πληροφοριες / Κρατησεις:
Συντελεστες
Σχετικα

Ο Fausto Sierakowski (alto sax) και ο Μιχάλης Καταχανάς (viola) γνωρίστηκαν το φθινόπωρο του 2011, αυτοσχεδιάζοντας σε ένα από τα υπόγεια του New England Conservatory στη Βοστώνη. Έχοντας και οι δυο ολοκληρώσει τις μεταπτυχιακές τους σπουδές στην Αμερική, συναντιούνται ξανά στη σκηνή του ΚΕΤ για έναν ακόμη αυτοσχεδιασμό. Δημιουργούν ένα απροσδόκητο ντουέτο εξερευνώντας τα όρια της παραδοσιακής μουσικής και της free jazz. Συνομιλούν μεταξύ τους εναλλάσσοντας ρόλους και ηχοχρώματα.

Fausto Sierakowski
Γεννήθηκε το 1988 στο Παρίσι και μεγάλωσε στη Ρώμη. Το 2009 πήρε Δίπλωμα στο Κλασικό Σαξόφωνο από το Conservatorio di Santa Cecilia υπό την καθοδήγηση του Αlfredo Santoloci και το 2012 αποκτά Μεταπτυχιακό Τίτλο Σπουδών πάνω στο σύγχρονο αυτοσχεδιασμό από το New England Conservatory υπό την καθοδήγηση των Anthony Coleman, Hankus Netsky και Frank Carlberg. Κατά την παραμονή του στην Αμερική και μέχρι την επιστροφή του στην Ευρώπη το 2014, έκανε συναυλίες και ηχογραφήσεις με μουσικούς όπως οι Matt Moran, Anthony Coleman, Joe Morris, Matt Darriau, Satoshi Takeshi, Hayden Chisholm και Axel Dörner. Το 2016 μετακομίζει στην Ελλάδα, με σκοπό να μελετήσει Κλασική Οθωμανική Μουσική και ούτι με τον Ευγένιο Βούλγαρη. Από τότε συμμετέχει στα μουσικά σύνολα του Ευγένιου Βούλγαρη, του Θύμιου Ατζακά και του James Wylie, αλλά και σε αρκετά συγκροτήματα, όπως: People of the wind (με τον Αλέξανδρο Ριζόπουλο) και Ροδάκινα (με την Αυγερινή Γάτση, τη Μαρία Πλουμή και την Εύη Κανέλλου).

Μιχάλης Καταχανάς
Γεννήθηκε στον Πειραιά. Ξεκίνησε μαθήματα κλασικού βιολιού σε ηλικία 8 ετών με τον Κώστα Καβάκο. Το 1990 εισήχθη στο Πειραματικό Μουσικό Γυμνάσιο Παλλήνης και το 1999 στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου απ ́όπου αποφοίτησε το 2006, υπό την επίβλεψη του Δήμου Δημητριάδη. Το 2008 έγινε δεκτός για μεταπτυχιακές σπουδές στο Τμήμα Σύγχρονου Αυτοσχεδιασμού του New England Conservatory of Music στη Βοστώνη των Η.Π.Α, ως υπότροφος του «Ιδρύματος Fulbright». Μαθήτευσε κοντά σε σημαντικούς καθηγητές όπως οι Charlie Banakos και Ran Blake. Στις αρχές του 2012 σχηματίζει το Michalis Katachanas Quartet και πραγματοποιεί συναυλίες σε πολλές μουσικές σκηνές αλλά και ηχογραφήσεις για το ραδιόφωνο και την τηλεόραση. Ως Jazz βιολίστας και συνθέτης έχει συνεργαστεί με πολλούς καταξιωμένους έλληνες συνθέτες (Νίκο Ξυδάκη, Μίμη Πλέσσα, Κατερίνα Φωτεινάκη, κ.ά.) και ξένους μουσικούς (Jackie Leven, Antony Coleman, Joe Tornabene κ.ά.). Συνθέτει και παίζει μουσική για θεατρικές παραστάσεις (Όρνιθες, Πόλεμος Τοπίων, Ένα Καρφί στον Τοίχο, Τρισεύγενη). Έχει στο ενεργητικό του δυο προσωπικούς δίσκους (Μurderess και Το Τρίτο Χρέος) και πολυάριθμες συμμετοχές σε ηχογραφήσεις εντός και εκτός Ελλάδας. Από το 2014 είναι διδάσκων στο Τμήμα Jazz του Ωδείου Αθηνών.