Μουσικη

Francesca Heart (IT) / Polonius (EG) / Ducktails (USA)

Προγραμμα:
Κυριακή 14 Μαΐου 2023 | 20:00
Εισιτηρια:
8€
Πληροφοριες / Κρατησεις:
κρατήσεις απαραίτητες: viva.gr & ☏ 213 00 40 496
Συντελεστες
Σχετικα

Τρία σετ ηλεκτρονικού ήχου από τους Francesca Heart (Ιταλία), Polonius (Αίγυπτος), Ducktails (USA). Πριν, μετά και μεταξύ των live, η DJ Maria (Ελλάδα) επιλέγει τη μουσική.

Η Francesca Mariano (aka Francesca Heart) είναι μουσικός, χορεύτρια και ερευνήτρια με καταγωγή από τη Νότια Ιταλία. Η μουσική που δημιουργεί αυτή τη στιγμή είναι εμπνευσμένη από τη μεσογειακή μυθολογία και τα soundtracks των video games. Το τελευταίο της άλμπουμ, Eurybia (Leaving Records, 2022) είναι, σύμφωνα με το Pitchfork, “μια συνεχώς κινούμενη παλίρροια μελωδιών που ξεχύνονται προς όλες τις κατευθύνσεις.”

www.francescaheart.bandcamp.com

Ο Polonius – ψευδώνυμο του πολυοργανίστα και συνθέτη Seifeldin Gaber – γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αίγυπτο. Είναι συνιδρυτής του label Grey White Blue 1972 και πληθωρικός παραγωγός. Με τα ψευδώνυμα Gondola Wish, 80s detective ή Seif G, έχει κυκλοφορήσει περίπου 20 άλμπουμ και demos. Με έδρα το Μιλάνο, εξερευνά πάντα διαφορετικούς κόσμους, διαφορετικές ποιότητες και ερμηνείες. Έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως οι Cheikh Tidiane Fall, Quanta Qualia, Jooklo Duo, BABAU και με πολλούς άλλους.

www.polonius1.bandcamp.com/

www.soundcloud.com/bambooshows/bs057-polonius-live

Ο Matthew Mondanile, από τους πρωτοπόρους της hypnagoic pop, άρχισε να ηχογραφεί και να κυκλοφορεί αυτοσχέδιες κασέτες με το ψευδώνυμο Ducktails κατά το τελευταίο έτος των πανεπιστημιακών του σπουδών. Τα δύο πρώτα του άλμπουμ, “Ducktails” και “Landscapes”, γνώρισαν άμεση επιτυχία στις ΗΠΑ όπως και διεθνώς. Λίγα χρόνια αργότερα, ίδρυσε, ως συνθέτης και βασικός κιθαρίστας, το συγκρότημα Real Estate. Οι δύο τελευταίοι του δίσκοι, “Watercolors” και “Impressions”, γράφτηκαν και ηχογραφήθηκαν στην Αθήνα, όπου ζει εδώ και 5 χρόνια. Θα παίξει στο ΚΕΤ νέο υλικό για κιθάρα και ηλεκτρονικά.

www.ducktails.bandcamp.com