Μουσικη

Free Jazz Trip

Προγραμμα:
Παρασκευή 27 Μαΐου 2022 | 21:00
Εισιτηρια:
7€
Πληροφοριες / Κρατησεις:
περιορισμένος αριθμός θεατών/κρατήσεις απαραίτητες: viva.gr & ☏ 213 00 40 496
Συντελεστες
Σχετικα

Ο Αντρέας Μνιέστρης (σαξόφωνο), ο Τηλέμαχος Μούσας (κιθάρα) και ο Ιάκωβος Παυλόπουλος (κρουστά) επισκέπτονται το ΚΕΤ για μια συναυλία ελεύθερου τζαζ αυτοσχεδιασμού. Special guest της βραδιάς θα είναι ο Θάνος Πολυμενέας-Λιοντήρης (κοντραμπάσο).

Ο Αντρέας Μνιέστρης, πρώην μέλος της κολεκτίβας ΑΝΕΡΓΗ&Π και του συγκροτήματος ΠΚΩΔ, μελέτησε σύνθεση και αυτοσχεδιασμό δίπλα στον Anthony Braxton (Mills College, Oakland, CA). Από το 1991 μέχρι το 1993, εργάστηκε ως σαξοφωνίστας στη Θεσσαλονίκη. Έχει συμπράξει, μεταξύ άλλων, με τη Σ. Γιαννάτου και τους N. Tουλιάτο, Α. Συμβουλόπουλο, Φ. Φλωρίδη, Θ. Ρέλλο, Σ. Παπαδημητρίου, ∆. ∆ηµητριάδη, J. Tornabene.

Ο Τηλέμαχος Μούσας, πολυοργανίστας, κιθαριστής και συνθέτης, έχει γράψει μουσική για παραστάσεις χορού και θεάτρου όπως και για κινηματογραφικά έργα. Έχει συνεργαστεί με το Brooklyn Academy of Music, το CCRMA (Stanford University), το γαλλικό IRCAM, το Tanztheater Wuppertal, το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου, το Εθνικό Θέατρο, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, μεταξύ άλλων φορέων. Είναι υποψήφιος διδάκτορας του τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ. Κατέχει ένα Master of Music από το ίδιο τμήμα.

Ο Ιάκωβος Παυλόπουλος, απόφοιτος του Ωδείου Φίλιππος Νάκας (παράρτημα του «Berklee Music College») και του Εθνικoύ Ωδείου, παρακολούθησε μαθήματα drums δίπλα στον Γιάννη Καλκάνη και jazz κατεύθυνση δίπλα στον Χρήστο Κοτζίνα. Σπούδασε στη Χάγη (μουσική σχολή KOOREN HUIS), μελετώντας τα τύμπανα με τον Erik Ineke και τον Hans van Oosterhont και παρακολουθώντας rhythm session class με τον Alex Milo. Υπήρξε μέλος του σχήματος Koorenhuis Big Band υπό την διεύθυνση του Victor Borkrt. To 2017, σπούδασε στη Dutch Impro Academy. Υπήρξε συνιδρυτής της εταιρείας πολιτιστικών παραγωγών «H Τρελλή Ροδιά». Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως κρουστός και επιμελείται τη μουσική θεατρικών παραστάσεων.

Φωτογραφία: Ιάκωβος Παυλόπουλος