Μουσικη

How Deep How High Trio

Προγραμμα:
Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023 | 21:00
Εισιτηρια:
8€
Πληροφοριες / Κρατησεις:
κρατήσεις απαραίτητες: viva.gr & ☏ 213 00 40 496
Συντελεστες
Σχετικα

Οι μουσικοί που αποτελούν το τρίο How Deep How High — ο Θάνος Μπέκας στο ηλεκτρικό μπάσο, ο Δημήτρης Βεντουράκης στα πλήκτρα, ο Σωκράτης Τσεντόγλου στα drums — αναγνωρίζουν την τζαζ ως συνδετικό κρίκο, αφετηρία και αφορμή να μοιραστούν τον εσωτερικό μουσικό τους κόσμο. Σε αυτό τον πυρήνα προστίθενται επιρροές που τους καθόρισαν, από τα ακούσματα των παιδικών τους χρόνων μέχρι σήμερα. Ο πρώτος τους δίσκος, ’A Constant State of Conversation’, αγκαλιάζει έτσι διάφορα μουσικά στυλ: ρεύματα της jazz, της hip-hop, της rock, του funk, της progressive και του post rock.

Βασισμένο σε έννοιες φαινομενικά αντιθετικές, το όνομα του σχήματος μαρτυρά τα όρια και το κίνητρο του ταξιδιού των μελών του κατά τη διάρκεια της μουσικής δημιουργίας.

Το τρίο ιδρύθηκε κατά τη διάρκεια της πρώτης καραντίνας. Με διαφορετικά ερεθίσματα και μουσικές εμπειρίες ο καθένας, η σύμπραξη τους — με δυσκολίες αρχικά — κατέληξε σε έναν κοινό ήχο μέσα από μια συνεχή διαδικασία συνεννόησης και συνεργασίας.

Το καινούργιο τους άλμπουμ — θα ηχογραφηθεί αρχές Μαρτίου — αποτελείται από εφτά συνθέσεις που εκπροσωπούν εφτά διαφορετικές εκφάνσεις του ανθρώπινου ψυχισμού σε σύγχυση — κρίση πανικού, μέθεξη, οργή, εμμονή, υποταγή —, στοχεύοντας στη διερεύνηση και εν τέλει στην λύτρωση από και μέσα από αυτές τις έντονες, φορτισμένες καταστάσεις. Το ζήτημα δεν είναι να αρνηθούμε, αλλά να ζήσουμε μαζί τους, συμφωνώντας και επαυξάνοντας.

www.howdeephowhigh.bandcamp.com/album/a-constant-state-of-conversation