προβολή/live soundtrack

Jeanne d’Arc {Carl Theodor Dreyer | Silent Move}

Προγραμμα:
Πέμπτη 1 Νοεμβρίου, 21:00
Εισιτηρια:
6€
Πληροφοριες / Κρατησεις:
Συντελεστες
Σχετικα

Οι Silent Move παρουσίασαν για πρώτη φορά τη δική τους μουσικό-ηχητική εκδοχή στη «Jeanne d’Arc» του Carl Theodor Dreyer στο φεστιβάλ «Αυτοσχεδιασμός και Σινεμά» στον κινηματογράφο Τριανόν το 2012. Η παρουσίαση αυτή ηχογραφήθηκε και αποτέλεσε την πρώτη δισκογραφική δουλειά των Silent Move με τίτλο «In seven parts» (Triple Bath). Έκτοτε έχουν παρουσιάσει τις δικές τους εκδοχές σε περισσότερες από δέκα κλασικές κινηματογραφικές ταινίες και έχουν λάβει μέρος σε πολλά φεστιβάλ πειραματικής μουσικής.

Στην πρώτη εμφάνιση τους για φέτος στο ΚΕΤ οι Silent Move ξαναδιαβάζουν τη «Jeanne d’Arc», χρησιμοποιώντας θραύσματα από την πρώτη ανάγνωση, αλλά και με την προσθήκη καινούργιων ηχητικών υλικών και κατευθύνσεων.

Κατά τη συνεργασία τους με το ΚΕΤ οι Silent Move παρουσίασαν ένα αφιέρωμα στον Alfred Hitchcock, επεμβαίνοντας για πρώτη φορά σε ομιλούσες ταινίες, αλλά παρουσιάζοντας και το βωβό αριστούργημα του Hitchcock «The Lodger», το οποίο θα αποτελέσει τη δεύτερη δισκογραφική δουλειά του συγκροτήματος, προγραμματισμένη να κυκλοφορήσει στις αρχές του 2019.

Silent Move:
Γιάννης Παξεβάνης – κιθάρα, loops
Βασίλης Τζαβάρας – πιάνο, keys, loops