Μουσικη

John M. Bennett / Benjamin Bennett / John Also Bennett

Προγραμμα:
Παρασκευή 15 Μαρτίου 2024 | 21:00
Εισιτηρια:
10€
Πληροφοριες / Κρατησεις:
more.com & ☏ 213 00 40 496
Συντελεστες
Σχετικα

Μοναδική βραδιά μινιμαλιστικής μουσικής, πρωτοποριακής ποίησης, και σπάνια συνάντηση επί σκηνής: ο John M. Bennett, θρυλικός Αμερικανός ποιητής και mail artist, εμφανίζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα με τους δύο γιους του, τον Benjamin (κρουστά) και τον John Also (φλάουτο, κιθάρα, ηλεκτρονικά). Πριν εμφανιστούν ως τρίο, θα παρουσιάσει ο καθένας ένα σύντομο σόλο σετ.

Καλλιτέχνης στις παρυφές της αμερικανικής ποίησης, της mail-art και της underground μουσικής, ο John M. Bennett, εργάστηκε ως μελετητής της λατινοαμερικανικής λογοτεχνίας και της πρωτοποριακής γραφής. Χρησιμοποιώντας ένα λεξιλόγιο που διαπνέεται από τη μονοτονία που τον περιβάλλει, η ποίησή του εξερευνά τις λεπτομέρειες μιας φαινομενικά άχαρης ύπαρξης. Ο Bennett έχει εκδώσει πάνω από 500 βιβλία και συμβάλει στην έκδοση χιλιάδων εκδόσεων οπτικής ποίησης ή word art μέσω της “Luna Bisonte Prods”, μιας μικρής τυπογραφικής εταιρείας που ίδρυσε το 1974. Κατά τη δεκαετία του 1980, άρχισε να πειραματίζεται με την τεχνολογία οικιακής ηχογράφησης και τα ηλεκτρονικά. Μετά το “The Spitter” (1985), όπου διάβαζε ο ίδιος τα ποιήματά του, άρχισε να συνδυάζει τις δικές του εκτελέσεις με αυτοσχέδια μουσική και φωνητική επεξεργασία. Οι ηχογραφήσεις αυτές διακινήθηκαν ταχυδρομικά. Συχνά, οι κασέτες περιείχαν μοναδικά έργα τέχνης από τον ίδιο τον Bennett. Το 2022, κυκλοφόρησε το LP A Flattened Face Fogs Through: συγκεντρώνει την ηχητική ποίηση που ηχογράφησε μεταξύ του 1986 και του 1995.

www.johnmbennett.bandcamp.com/album/a-flattened-face-fogs-through

www.vimeo.com/56338098

Με θεμέλιο την τζαζ, τον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό και την πειραματική μουσική, ο κρουστός Ben Bennett έχει αναπτύξει μια προσωπική σύνθεση τεχνικών. Αν και εμφανίζεται συχνά ως σολίστ, έχει συνεργαστεί με τους / τις Zach Darrup, Michael Foster, Evan Lipson, Jack Wright, Pascal Battus, Tashi Dorji, Sandy Ewen, Travis Laplante, Ingrid Laubrock, Fred Lonberg-Holm, Brandon Lopez, Chris Pitsiokos, Ron Stabinsky, Ben Vida, Jacob Wick ή Nate Wooley. Στα χνάρια του ρεύματος της “αποϋλοποίησης”, ορισμένες πτυχές της πρακτικής του δεν περιλαμβάνουν κανένα όργανο, κανένα αντικείμενο. Μεταξύ 2014 και 2019, μετέδωσε ζωντανά στο YouTube 300 επεισόδια μιας σειράς με τίτλο “Sitting and Smiling”, στα οποία καθόταν σταυροπόδι, ακίνητος, χαμογελώντας, κάθε φορά για τέσσερις ώρες. Το κανάλι αυτό έγινε viral το 2015, δημιουργώντας ένα διαδικτυακό και δημοσιογραφικό buzz.

www.milmin.bandcamp.com

www.youtube.com/@BenjaminBennetttt

Ο John Also Bennett, γνωστός και ως JAB, συνθέτει μια avant-garde, ατμοσφαιρική και μινιμαλιστική μουσική. Το ντεμπούτο σόλο άλμπουμ του, “Erg Herbe”, στο οποίο χρησιμοποίησε φλάουτα, μικροτονική σύνθεση και ηχογραφήσεις πεδίου, κυκλοφόρησε από τη γαλλική εταιρεία Shelter Press το 2019. Στην πιο πρόσφατη σόλο δουλειά του, “Out there in the middle of nowhere”, χρησιμοποιεί μια προσαρμοσμένη κουρδισμένη lap steel κιθάρα. Ασχολείται με τους κενούς χώρους, τον χρόνο και την αντήχηση για να φωτίσει την πολυπλοκότητα και τη μαγεία που υπάρχει μέσα στο τίποτα, το φαινομενικά κενό ή ασήμαντο. Με την Christina Vantzou, με την οποία έχει ήδη επισκεφθεί το ΚΕΤ, σχημάτισε το ντουέτο CV & JAB (Shelter Press, Editions Basilic), Έχει κυκλοφορήσει άλμπουμ με τα συγκροτήματα FORMA (Kranky, Spectrum Spools) και Seabat. Έχει επίσης συνεργαστεί με τους Jon Gibson, Pauline Anna Strom, Michael Harrison, το American Contemporary Music Ensemble (ACME) ή τους Jefre-Cantu Ledesma, LEYA, Peter Burr και Zin Taylor. Η δουλειά του ως συνθέτη για ταινίες και κινούμενα σχέδια έχει προβληθεί σε όλο τον κόσμο, από το Sundance Film Festival μέχρι το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Ρότερνταμ. Διευθύνει το label Editions Basilic και ασχολείται με την αρχειοθέτηση και την παραγωγή για το μουσικό ίδρυμα RVNG Intl. που εδρεύει στη Νέα Υόρκη. Μετά από μια δεκαετία στη Νέα Υόρκη, ζει αυτή τη στιγμή στην Αθήνα.

www.johnalsobennett.com

www.johnalsobennett.bandcamp.com

artwork: John M. Bennett