Μουσικη

Ορέστης Καλαμπαλίκης Σόλο

Προγραμμα:
Πέμπτη 6 Απριλίου | 21:00
Εισιτηρια:
8€
Πληροφοριες / Κρατησεις:
κρατήσεις απαραίτητες: viva.gr & ☏ 213 00 40 496
Συντελεστες
Σχετικα

Ο Ορέστης Καλαμπαλίκης παρουσιάζει έργα των Roland Dyens και Μάνου Χατζιδάκι, γραμμένα ή διασκευασμένα για σόλο κιθάρα, πλαισιωμένα από δικές του συνθέσεις.

Ο παγκοσμίου επιρροής Γάλλος κιθαριστής και συνθέτης Roland Dyens υπήρξε ο δάσκαλος του Ορέστη στο Conservatoire Supérieur de Musique de Paris. Η μοναδική προσέγγιση της κιθάρας που χαρακτηρίζει τον Dyens όπως και οι ευφυείς συνθέσεις και διασκευές του συνδυάζουν στοιχεία από διάφορα μουσικά ιδιώματα, ανοίγοντας καινούριους δρόμους έκφρασης για το όργανο αυτό.

Οι διασκευές τραγουδιών του Μάνου Χατζιδάκι από τον Ορέστη Καλαμπαλίκη, είναι αφιερωμένες στην Έλενα Παπανδρέου, η οποία τις ερμήνευσε στο δίσκο “Paper Moon” που κυκλοφόρησε μόλις τον περασμένο Γενάρη. Ως επί το πλείστον, πρόκειται για τραγούδια για το θέατρο ή τον κινηματογράφο. Πολλά από αυτά γράφτηκαν “για βιοποριστικούς σκοπούς” κατά τον ίδιο τον συνθέτη, όμως έγιναν μεγάλες επιτυχίες και άντεξαν στον χρόνο, επηρεάζοντας σημαντικά τη μετέπειτα μουσική αισθητική της Ελλάδας.