Θεατρο

Κάτω από Ένα Χαμηλό Ουρανό

Προγραμμα:
Σάββατο/Κυριακή 7 & 8 Δεκεμβρίου, 21:00
Διαρκεια:
90'
Εισιτηρια:
10€, 8€ (φοιτητικό, άνω των 65), 5€ (κάρτα ανεργίας, ΣΕΗ)
Πληροφοριες / Κρατησεις:
Συντελεστες
Κείμενο – Σκηνοθεσία:
Waël Ali
Ηθοποιοί:
Sharif Andoura, Nanda Mohammad Khaled
Σκηνογραφία – Κοστούμια – Βίντεο:
Bissane Al Charif
Δραματουργία:
Chrystèle Khodr
Τεχνική διεύθυνση – Φωτισμός:
Camille Mauplot
Βίντεο:
Ghazi Frini
Μουσική:
Yazan Charif
Μουσική – Ήχος:
Akkad Nizam Edine
Stage manager – Ήχος:
Basile Pflug
Σχετικα

Η παράσταση Κάτω από Ένα Χαμηλό Ουρανό μιλάει για την ιστορία του σαραντάχρονου κινηματογραφιστή Τζαμάλ από τη Συρία.

Ο Τζαμάλ έχει την εμμονή ότι ξεχνά το παρελθόν του. Ζει την τελευταία δεκαετία στη Γαλλία και νιώθει σημαντικά κομμάτια της μνήμης του να χάνονται ή να αλλοιώνονται, ενώ οι φίλοι του είναι διασκορπισμένοι σε διάφορα μέρη του κόσμου. Ο Τζαμάλ αποφασίζει να ταξιδέψει στην Ευρώπη για να συνδεθεί με ανθρώπους που γνώριζε κάποτε και να ερευνήσει το παρελθόν από την ίδρυση του σύγχρονου κράτους της Συρίας στις αρχές του εικοστού αιώνα. Σταδιακά, μέσω θραυσματικών παρελθοντικών αφηγήσεων, προσπαθεί να κατανοήσει το παρόν.

Το Κάτω από Ένα Χαμηλό Ουρανό είναι μια διαδοχή ασυνήθιστων, απροσδόκητων, οικείων ή αδύνατων συναντήσεων, που μας προκαλούν να βρούμε και να χάσουμε τη μνήμη και την αίσθηση του εαυτού μας.

Η παράσταση παρουσιάζεται ως τμήμα του Performances Beyond Two Shores, ενός project συγχρηματοδοτούμενου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω του προγράμματος Δημιουργική Ευρώπη. Με τη συμμετοχή εννέα Ευρωπαίων συνεργατών και τεσσάρων επιπλέον στην Ελλάδα, το project έχει στόχο την υποστήριξη Αράβων καλλιτεχνών στην Ευρώπη.

Η LOOP είναι συμπαραγωγός του σχεδίου στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, το Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων και το 1927 Art Space.

Trailer: https://vimeo.com/369563112

Οι γλώσσες της παράστασης είναι αραβικά και γαλλικά και θα υπάρχουν αγγλικοί και ελληνικοί υπέρτιτλοι.

Συνεργάτες στην Ευρώπη:
Les Bancs Publics — Μασσαλία, Γαλλία / Palais des Beaux Arts, BOZAR — Βρυξέλλες, Βέλγιο / Shubbak — Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο / Dancing on the Edge — Άμστερνταμ, Ολλανδία / Weimar Festival of Arts — Βαϊμάρη, Γερμανία / Napoli festival of Theatre — Νάπολη, Ιταλία / One Week Dance Foundation — Πλόβντιβ, Βουλγαρία / SEE Foundation — Στοκχόλμη, Σουηδία / D-CAF Festival — Κάϊρο, Αίγυπτος

Τοπικοί συνεργάτες:
LOOP, Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, 1927 Art Space