Μουσικη

Μνιέστρης | Πολυμενέας-Λιοντήρης | Παυλόπουλος

Προγραμμα:
Δευτέρα 13 Ιανουαρίου, 21:00
Εισιτηρια:
6€
Πληροφοριες / Κρατησεις:
Συντελεστες
Σχετικα

“Η μουσική πάντα λειτουργεί – κυρίως και όχι περιστασιακά – ώστε να επιβεβαιώνει ότι η ανθρώπινη κοινωνία μπορεί να υπάρξει”.
Ζάκ Ατάλι

Τα μέλη του συγκροτήματος αυτού συναινούν με ένα “δυστυχώς”.

Οι Ανδρέας Μνιέστρης (σαξόφωνο), Θάνος Πολυμενέας Λιοντήρης (κοντραμπάσο), Ιάκωβος Παυλόπουλος (ντραμς), αυτοσχεδιάζουν ζωντανά στη σκηνή του ΚΕΤ, τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου.

Ο Ανδρέας Μνιέστρης τα παλιά χρόνια υπήρξε μέλος της κολεκτίβας ΑΝΕΡΓΗ&Π (ΑΝώνυμοι ΕΡγάτες της ΓΗς & των Πόλεων) καθώς και του συγκροτήματος ΠΚΩΔ. Σαν σαξοφωνίστας εμφανίζεται από το ’84 (ενδεικτικά: «Φατµέ» 1985 [σεσσιον], ∆ηµ. Πουλικάκος και “τ’ αδέσποτα σκυλιά” 1986 κ.ά). Αναπτύσσοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την αυτοσχεδιαζόμενη μουσική, µελετάει από το 1988 έως το 1990 σύνθεση και αυτοσχεδιασμό με τον Anthony Braxton στο Mills College (Oakland, CA). Από το 1991 έως το 1993, εργάζεται ως σαξοφωνίστας στη Θεσσαλονίκη. Έκτοτε έχει συνεργαστεί με πολλούς αυτοσχεδιαστές όπως οι: N. Tουλιάτος – Α. Συμβουλόπουλος (“Tηλεθρόον”), Φ. Φλωρίδης, Θ. Ρέλλος, Σ. Γιαννάτου, Σ. Παπαδημητρίου, ∆. ∆ηµητριάδης, J. Tornabene (τρίο “saxo viva!”) κ.ά. Τα τελευταία χρόνια έχει εμφανιστεί με το συγκρότημα ZHMENS (ENSemble Ζωντανής Ηλεκτροακουστικής Μουσικής). Είναι επίσης ιδρυτικό μέλος της ομάδας ΓουΤουΧουΠουΣου (Γενίτσαροι Του ΧρηματοΠιστωτικού Συστήματος) με τον Φ. Θεοχαρίδη και τον Γ. Σταυρίδη, που εμφανιζόταν κατά καιρούς στο ΠΟΛΥΤΕΧΝΟ στην Κέρκυρα, αλλά παίζει και σε διάφορα άλλα συγκροτήματα που δεν έχουν απαραίτητα όνομα. Ζει και εργάζεται στην Κέρκυρα.

Ο Θάνος Πολυμενέας Λιοντήρης παίζει κοντραμπάσο, ασχολείται με τον ηλεκτρονικό ήχο και δημιουργεί καταστασιακά παραστατικά συμβάντα. Μετά από περίπου 20 χρόνια σπουδών και εργασίας σε διάφορα πανεπιστήμια στο εξωτερικό (Ολλανδία, Ισπανία, Αγγλία), γύρισε πρόσφατα στην Αθήνα. Είναι ιδρυτικό μέλος της Ολλανδικής κολεκτίβας σύγχρονης τέχνης Apes Conatiner, είναι διδάκτωρ του πανεπιστημίου του Sussex της Αγγλίας και ασχολείται επαγγελματικά με την πανεπιστημιακή έρευνα και εκπαίδευση, καθώς και με την καλλιτεχνική δημιουργία.
www.thanospl.net

Ο Ιάκωβος Παυλόπουλος γεννήθηκε το 1976 στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος μουσικής τεχνολογίας, θεωρίας και αρμονίας από το Ωδείο Φίλιππος Νάκας, παράρτημα του «Berklee Music College», και του Εθνικoύ Ωδείου (1997-1998, 2009-2011). Παρακολούθησε μαθήματα drums με τον Γιάννη Καλκάνη και jazz κατεύθυνση με τον Χρήστο Κοτζίνα (2002-2004). Σπούδασε στη Χάγη στη μουσική σχολή KOOREN HUIS, έκανε μαθήματα drums με τον Erik Ineke, τον Hans van Oosterhont και rhythm session class με τον Alex Milo. Υπήρξε μέλος στην Koorenhuis Big Band υπό την διεύθυνση του Victor Borkrt (2006-2008). To 2017 παρακολούθησε το Dutch Impro Academy. Υπήρξε συνιδρυτής της εταιρείας πολιτιστικών παραγωγών «H Τρελλή Ροδιά». Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως κρουστός και επιμελείται της μουσικής σε θεατρικές παραστάσεις. Ενδεικτικά αναφέρονται συνεργάτες: Θοδωρής Αμπαζής, Wang Xiaoying, Νίκος Καραθάνος, Άγγελος Τριανταφύλλου, Κωνσταντίνος Ρήγος, Δημήτρης Μαραμής, Γιάννης Κακλέας, Σταύρος Γασπαράτος, Άντζελα Μπρούσκου, Om@dance, P. Tavernier, Γιάννης Βούρος, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Στάθης Λιβαθινός, Αθηνά Παππά, Τζένη Δριβάλα, Νίκος Κυπουργός, Joalz, Leon Sega, Μαίρη Τσώνη, Τηλέμαχος Μούσας, Φένια Παπαδόδημα, Γιώργος Παλαμιώτης, Closer, Monsieur Minimal, Απόλλωνας Ρέτσος, Ανδριανός Νόνης, Sequence Theory Project, M. Eugenia Demeglio, Θάνος Πολυμενέας, ost ensemble, Ocean Hope, Nefelopetra, Modified Dogs, Χρύσανθος Χριστοδούλου, Takis Vassilakis, Γιώργος Μαραζιώτης.

Φωτογραφία: Ιάκωβος Παυλόπουλος