προβολή/live soundtrack

Modern Times | Charlie Chaplin | Silent Move

Προγραμμα:
Τετάρτη 23 Ιανουαρίου, 21:00
Διαρκεια:
90'
Εισιτηρια:
6€
Πληροφοριες / Κρατησεις:
Συντελεστες
Σχετικα

Μετά από τις επιτυχημένες κινηματογραφικές τους συναυλίες αφιερωμένες σε έργα του Hitchcock, του Eisenstein ή του Dreyer, οι Silent Move (Γιάννης Παξεβάνης & Βασίλης Τζαβάρας) συνομιλούν μουσικά, στις 23 Ιανουαρίου, με την ταινία Modern Times του Charlie Chaplin, επενδύοντάς την με avant-garde, noise, post-rock και ambient στοιχεία.

Η ταινία Modern Times είναι μια κοινωνική κωμωδία του 1936, στην οποία ο Chaplin υποδύεται το ρόλο του Tramp, ενός εργάτη εργοστασίου που απασχολείται σε μια γραμμή συναρμολόγησης και, μετά από μια σειρά κωμικοτραγικών επεισοδίων, συναντά την Έλεν (Paulette Goddard), μια ορφανή κοπέλα που κατηγορείται για κλοπή. Αποφασισμένος να τη σώσει, ο Tramp δηλώνει στην αστυνομία πως εκείνος είναι ο κλέφτης και πρέπει να συλληφθεί…

Στην ταινία, ο χαρακτήρας του Tramp προσπαθεί να επιβιώσει στο σύγχρονο εκβιομηχανισμένο κόσμο. Η ταινία αποτελεί ένα σχόλιο για τις οικονομικές και εργασιακές συνθήκες που αντιμετώπισαν πολλοί άνθρωποι κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης και αποτελεί αναμφισβήτητα ένα από τα αριστουργήματα της Έβδομης Τέχνης.

Silent Move:
Γιάννης Παξεβάνης – κιθάρα, loops
Βασίλης Τζαβάρας – πιάνο, keys, loops

Ευχαριστούμε: Άννα Κασιμάτη & 440Hz Γέφυρα πολιτισμού