Μουσικη

NUMBER STATIONS (Νίκος Φωκάς, Πέτρος Λαμπρίδης)

Προγραμμα:
Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2024 | 21:00
Εισιτηρια:
8€
Πληροφοριες / Κρατησεις:
more.com & ☏ 213 00 40 496
Συντελεστες
Σχετικα

Νίκος Φωκάς: modular synths, electronics

Πέτρος Λαμπρίδης: αναλογικά synths, pedals

Από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο μέχρι τις μέρες μας, ραδιοφωνικοί σταθμοί εκπέμπουν στα βραχέα φωνητικά, αριθμητικά ή Μορς μηνύματα που, σύμφωνα με τις εικασίες μερικών, αποτελούν οδηγίες προς ένα διεθνές δίκτυο πρακτόρων. Οι εικασίες αυτές τροφοδοτούν άπειρες θεωρίες συνωμοσίας. Αρκετοί πυρήνες παρατηρητών έχουν δημιουργηθεί με σκοπό την αποκάλυψη του μυστηρίου αυτού. Το μουσικό σχέδιο του Νίκου Φωκά και του Πέτρου Λαμπρίδη εμπνέεται από τους κώδικες αυτούς, προσπαθώντας να φτιάξει έναν ηχητικό αποκωδικοποιητή ανοιχτό σε ερμηνείες.

Μουσικός και sound artist, o Νίκος Φωκάς (modular synths, ηλεκτρονικά) ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Είναι μέλος των Vault of Blossomed Ropes, Black Lesbian Fishermen και, με τον Alan Trench, του σχεδίου Hanged upon the Tree of Life.

Ο Πέτρος Λαμπρίδης (αναλογικά synths, pedals) ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Είναι μέλος των Ριζά, του Johnie Thin Trio, της Αθηναϊκής Μαντολινάτας, του Michalis Brouzos Quartet, του σχήματος Gutter Dark Baroque και συνεργάζεται με τη Σοφία Σαρρή.

www.nikosfokas.bandcamp.com/album/the-eternal-creak-of-the-icebreaker