Μουσικη

Orila presents: Bear Bones Lay Low (BE) / Lamina (BE) / Dimitra Kousteridou (GR)

Προγραμμα:
Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2023 | 21:00
Εισιτηρια:
8€
Πληροφοριες / Κρατησεις:
κρατήσεις απαραίτητες: viva.gr & ☏ 213 00 40 496
Συντελεστες
Σχετικα

Το αθηναϊκό label Orila έρχεται στο ΚΕΤ για μια βραδιά με low-key live performances: ο Ernesto González aka BBLL, μαζί με την καλλιτέχνιδα Lamina και την ερευνήτρια ήχου Δήμητρα Κουστερίδου. Tune in, turn on and keep your feet on the ground!

Bear Bones Lay Low (Βρυξέλλες, Βέλγιο)

Λίγο αφότου εγκατέλειψε τη Βενεζουέλα για να εγκατασταθεί στο Βέλγιο, ο Ernesto González άρχισε να δημιουργεί ψυχεδελικό ηλεκτρονικό ήχο με το ψευδώνυμο BBLL και έκτοτε πραγματοποιεί εμφανίσεις και κυκλοφορεί μουσική σε όλη την Ευρώπη και το εξωτερικό. Οι δυσαρμονικές αφαιρέσεις, οι υψηλής ενέργειας ρυθμικές δονήσεις, οι αλλόκοτες μελωδικές ονειροπολήσεις και οι μινιμαλιστικές/μαξιμαλιστικές πρακτικές drone αποτελούν μέρος της μουσικής γλώσσας που έχει αναπτύξει εδώ και πάνω από μια δεκαετία, προσκαλώντας τόσο σε βαθιά ακρόαση όσο και σε εκστατικό χορό, σε έναν νοητικό χώρο όπου το αρχαϊκό συναντά το φουτουριστικό, όπου το γήινο συναντά το κοσμικό.

www.soundcloud.com/bearboneslaylow

www.orilarecords.bandcamp.com/album/ses-kondi

www.youtube.com/watch?v=XPX3lW3Fb2Q&ab_channel=RedLightRadio

Lamina (Βρυξέλλες, Βέλγιο)

Lamina είναι το ψευδώνυμο της Γαλλίδας καλλιτέχνιδας Clarice Calvo-Pinsolle. Στη μυθολογία των Βάσκων, είναι ένα πνεύμα μισό άνθρωπος, μισό ζώο που κατοικεί στο δάσος. Ουσιαστικά ένα νυχτερινό πλάσμα, ζει σε σπηλιές και κοντά σε πηγές νερού και ρυάκια. Με τον ίδιο τρόπο, η μουσική της Lamina είναι βαλτώδης και γρυλίζει, ένα ζωντανό και διαρκώς εξελισσόμενο φανταστικό οικοσύστημα. Οι υφές, τα εφέ και τα field recordings αναμειγνύονται με απλό τρόπο δημιουργώντας αυτά τα προσωπικά τοπία. Το πρώτο της άλμπουμ “Amalur” κυκλοφόρησε το 2021 από την Complex Holiday και η τελευταία της δουλειά “Les Lignées” κυκλοφόρησε από την Mus Joutra.

www.soundcloud.com/lalamina

www.lalamina.bandcamp.com

Δήμητρα Κουστερίδου (Αθήνα, Ελλάδα)

Η Δήμητρα Κουστερίδου είναι συνθέτρια, ερευνήτρια και καλλιτέχνης του ήχου, ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Το έργο της καθοδηγείται από την επιθυμία της να επινοήσει μια γλώσσα σύνθεσης που εξετάζει απτικές και ηχητικές πτυχές. Μέσα από διεπιστημονικές μορφές που περιλαμβάνουν εφήμερες καταστάσεις και θραύσματα αντικειμένων, δημιουργεί έναν χώρο για έρευνα, ενώ χρησιμοποιεί τον ήχο και τις φυσικές ιδιότητες των υλικών στο χρόνο. Αυτό τον καιρό εργάζεται πάνω σε αυτοσχέδιες ηχητικές συνθέσεις με χειροποίητα όργανα (διαδραστικά ηχητικά κυκλώματα). Έχει παρουσιάσει την έρευνά της σε συνέδρια και φεστιβάλ, σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα, τη Γερμανία, τις Κάτω Χώρες, την Πορτογαλία, τη Νορβηγία, τον Λίβανο, τη Σερβία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

www.dimitrakousteridou.com