Μουσικη

Παρεμβολές | ΤΕΤΤΤΙΞ

Προγραμμα:
Τετάρτη 6 Μαρτίου, 21:00
Εισιτηρια:
8€, 5€ (φοιτητικό, άνω των 65, κάρτα ανεργίας)
Πληροφοριες / Κρατησεις:
Συντελεστες
Σχετικα

Οι ΤΕΤΤΤΙΞ εμφανίζονται στο ΚΕΤ σε μια παράσταση με τίτλο Παρεμβολές – ό,τι κι αν σημαίνει αυτό: Παρεμβολές στην εξέλιξη ενός καταιγιστικού ρυθμού (Workers Union), παρεμβολές στη μετάδοση του τηλεοπτικού προγράμματος (Trash TV Trance), παρεμβολές στο χωροχρόνο με μια υπνωτική, κρουστή χειρονομία (Having Νever Written a Note for Percussion), μικροδιαστηματικές παρεμβολές στην ατέρμονη επανάληψη μίας μόνο νότας (Fraction), καθώς και παρεμβολές στη ροή της βραδιάς με ομαδικούς αυτοσχεδιασμούς και βιομηχανικά επεισόδια από τους Μιχάλη Παρασκάκη, Σταμάτη Πασόπουλο και Νίκο Γαλενιανό.

Πρόγραμμα:
Louis Andriessen | ≪Workers Union≫ για οποιοδήποτε σύνολο (1975)
Fausto Romitelli | ≪Trash TV Trance≫ για ηλεκτρική κιθάρα (2002)
James Tenney | ≪Having Νever Written a Note for Percussion≫ για κρουστά (1971)
Peter Adriaansz | ≪Fraction≫ για κανονάκι, σαξόφωνο, ηλ. κιθάρα, σαντούρι και κυματομορφές (2011)
+ ομαδικοί αυτοσχεδιασμοί και βιομηχανικά επεισόδια από τους Μιχάλη Παρασκάκη, Σταμάτη Πασόπουλο και Νίκο Γαλενιανό.

Από τους ΤΕΤΤΤΙΞ συμμετέχουν οι:
Άνα Κίφου (φλάουτο), Γκουΐντο ντε Φλάβιις (σαξόφωνο), Ρέα Πικίου (φαγκότο), Μίσλαβ Ρέζιτς (ηλ. Κιθάρα), Παναγιώτης Ζιάβρας (κρουστά/σαντούρι), Κατερίνα Κωνσταντούρου (πιάνο/κανονάκι), Μιχάλης Παρασκάκης (σύνθεση/φωνή), Νίκος Γαλενιανός (σύνθεση), Σταμάτης Πασόπουλος (σύνθεση)

Ο ΤΕΤΤΤΙΞ (με τρία ταυ) ξεκίνησε το 2017 με πρωτοβουλία του Μιχάλη Παρασκάκη από μια ομάδα νέων μουσικών που τους ενώνει η αγάπη για τη σύγχρονη μουσική και η πολύχρονή τους γνωριμία και συνεργασία. Βάση του έχει την Αθήνα και τα Χανιά. Ο ΤΕΤΤΤΙΞ χαρακτηρίζεται από έναν ιδιαίτερο συνδυασμό οργάνων που αποκλίνει από τους καθιερωμένους σχηματισμούς. Σκοπεύει στη δημιουργία νέου ρεπερτορίου μέσα από συνεργασίες με συνθέτες από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο, αλλά και στην ανάδειξη ξεχασμένων έργων του 20ού αιώνα. Παράλληλα, ως γνήσιο παιδί της εποχής του, φλερτάρει με τον αυτοσχεδιασμό και με άλλα είδη μουσικής (ποπ, ροκ, ρεμπέτικα, ηλεκτρονική, τζαζ, παραδοσιακή). Έχοντας επίγνωση της οπτικής-σκηνικής διάστασης μιας συναυλίας, ο ΤΕΤΤΤΙΞ αντιμετωπίζει τις παραστάσεις του ως ενιαία θεάματα και επιδιώκει συνεργασίες με καλλιτέχνες από άλλους χώρους. Πρωτοεμφανίστηκε στο Zp87 το Μάιο του 2018 και στη συνέχεια στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών με την παράσταση ≪Ambient Pressure≫. Μετά την πρόσφατη συμμετοχή του στα γυρίσματα της ταινίας του Νίκου Κορνήλιου ≪Από όλους τους δρόμους του κόσμου≫ ετοιμάζεται για την τρίτη του εμφάνιση στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων (Μάρτης 2019).

ΤΕΤΤΤΙΞ:
Ana Chifu (φλάουτο), Ειρήνη Αμανατιάδου (κλαρινέτο), Guido de Flaviis (σαξόφωνo), Ρέα Πικίου (φαγκότο), Σίσσυ Μακροπούλου (άρπα), Κατερίνα Κωνσταντούρου (πιάνο), Mislav Režić (κιθάρα), Σταμάτης Πασόπουλος (ακορντεόν), Παναγιώτης Ζιάβρας (κρουστά), Χάρης Παζαρούλας (κοντραμπάσο), Μιχάλης Παρασκάκης (συνθέτης, φωνή), Νίκος Ιωακείμ (συνθέτης), Νίκος Γαλενιανός (συνθέτης).

Η φωτογραφία είναι του Γιάννη Σούλη.