Θεατρο

Σαβουάρ Βιβρ {θα φανεί ότι ποτέ δεν ξέρεις}

Προγραμμα:
19 Νοεμβρίου έως 18 Δεκεμβρίου, κάθε Δευτέρα & Τρίτη, 21:00
Διαρκεια:
60'
Εισιτηρια:
10 €, 8 € (φοιτητικό, άνω 65), 5 € (κάρτα ανεργίας, ΣΕΗ)
Πληροφοριες / Κρατησεις:
Συντελεστες
Μετάφραση:
Κώστας Κατσουλάρης
Σύλληψη – δραματουργία – ερμηνεία:
Χριστίνα Ροκαδάκη, Νεκτάριος Σμυρνάκης
επιμέλεια κίνησης:
Νίκος Καλύβας
κοστούμια:
Βασιλική Σουρρή
πρωτότυπη μουσική:
Βαγγέλης Μακρυγιάννης
φωτισμοί:
Ανδριάνα Δακανάλη
Σχετικα

Πώς να συμπεριφέρεται κανείς από την ώρα της γέννησής του, όπως και σε κάθε μεγάλη ή μικρή στιγμή της ζωής; Μέσα από την επιλογή μιας έντονης φόρμας και την εναλλαγή ρόλων και διαθέσεων, ένας άντρας και μια γυναίκα παραδίδουν στο κοινό ένα ανορθόδοξο και τραγικοκωμικό μάθημα ευπρέπειας. Είναι, όμως, ικανό ένα πρωτόκολλο κανόνων κι εθιμοτυπιών να μας διαφυλάξει από την αγωνία και τις δυσκολίες της ζωής; 

Η παράσταση είναι εμπνευσμένη από το θεατρικό έργο «Οι κανόνες του σαβουάρ βιβρ στη σύγχρονη κοινωνία» του Jean-Luc Lagarce (εκδόσεις Άγρα, 2015), αριστούργημα μαύρου χιούμορ και τελευταίο έργο του μεγάλου Γάλλου συγγραφέα.

Η Χριστίνα Ροκαδάκη σπούδασε στην Δραματική Σχολή “Αρχή” της Νέλλης Καρρά. Έχει συμμετάσχει σε διάφορες θεατρικές παραστάσεις για παιδιά και ενήλικες στην Αθήνα αλλά και στα Χανιά όπου έζησε και δραστηριοποιήθηκε για τρία χρόνια. Έχει συνεργαστεί με το Θέατρο Κωφών Ελλάδος και έχει παρουσιάσει μέχρι τώρα τρεις προσωπικές της δουλειές. Έχει ασχοληθεί επίσης με τη θεατρική αγωγή σε παιδιά και ενήλικες.

Ο Νεκτάριος Σμυρνάκης σπούδασε στην Δραματική Σχολή “Αρχή” της Νέλλης Καρρά. Συμμετείχε μεταξύ άλλων στις παραστάσεις Τα άγρια αγόρια (2012, Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης), La Commune Grecque (2012, Φεστιβάλ Αθηνών), Orlando (2013, Θέατρο Ιλίσια-Βολανάκη), Πλατόνοφ (2015, Θέατρο Cartel), Young Lear (2016, Φεστιβάλ Αθηνών) και στη μικρού μήκους ταινία Μια απελπισμένη ζωντάνια των Πάνου Κατσιμέρη και Χρήστου Χυλά.

link fb event

 

Με την υποστηριξη