Μουσικη

Τρίο ,★’ – Laura Schuler, Jonas Labhart, Berni Doessegger

Προγραμμα:
Τετάρτη 14 Νοεμβρίου, 21:00
Εισιτηρια:
6€
Πληροφοριες / Κρατησεις:
Συντελεστες
Σχετικα

Το τρίο ,★’ των Laura Schuler (βιολί, electronics), Jonas Labhart (άλτο σαξόφωνο, electronics) και Berni Doesseger (ντραμς), αναζητά τη μετά-jazz, μια επερχόμενη μουσική, επεξεργασμένη από μοριακούς επιταχυντές, με αναφορά στην ηχητική του μέλλοντος. Μια προσέγγιση μουσικής δωματίου συνδυασμένη με ηλεκτρονικές “λούπες” δημιουργεί ένα νέο εκλεπτυσμένο φάσμα μουσικών συμβάντων. Η σύνθεση, εάν γράφεται, γίνεται με ελάχιστα μουσικά σημεία, οδηγώντας σε έναν αεί εξελισσόμενο και υπό επαναδιαπραγμάτευση διάλογο με τη φόρμα και τον ήχο. Μέσω αυτής της διαδικασίας προκύπτει μια μουσική που το ίδιο το ,★’ ευχαρίστως θα άκουγε.

Jonas Labhart (σαξόφωνο, electronics)

Αφότου σπούδασε σαξόφωνο και παιδαγωγικά στο κολέγιο Berklee και στο HMT στη Ζυρίχη, ο Jonas Labhart μετακόμισε στη Νέα Υόρκη για να σπουδάσει τζαζ σύνθεση με τους McNeely και Rich DeRosa. Μέσα στην τρίχρονη παραμονή του στη Νέα Υόρκη απέκτησε master στη τζαζ σύνθεση, υπήρξε μέλος του BMI Jazz Composers Workshop, και παρουσίασε το έργο του σε παγκόσμια πρεμιέρα στο Merkin Hall. Επιστρέφοντας στη Ζυρίχη σπούδασε θεωρία και ανάλυση κλασικής μουσικής στο ZHdK.

Laura Schuler (βιολί, electronics)

Η Laura μεγάλωσε σε οικογένεια μουσικών και έμαθε να παίζει βιολί στα 8 της χρόνια. Από το 2008 έως το 2013 σπούδασε τζαζ βιολί στο HKB Bern με τον Andy Scherrer, τον Patrice Moret και τον Django Bates. Κατά τη διάρκεια αυτών των ετών τελειοποίησε το παίξιμό της και απέκτησε δεξιότητες ως συνθέτρια. Τον Ιούλιο του 2014 προσκλήθηκε στο International Association of Schools of Jazz όπου ήρθε σε επαφή με σημαντικούς μουσικούς ανά τον κόσμο.

Berni Doessegger (ντραμς)

Ο Berni Doessegger γεννήθηκε στη Ζυρίχη το 1976, σπούδασε θεωρία της Τέχνης, έχει δημοσιεύσει διάφορα κείμενα σε καταλόγους εκθέσεων και υπήρξε λέκτορας στο Zurich University of the Arts (ZHdK) έως το 2013. Από το 2016 είναι μέλος του αυτοσχεδιαστικού τζαζ τρίο ,★’.