Μουσικη

Silenced Voices | The Black Oak Ensemble

Προγραμμα:
Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου, 21:00
Εισιτηρια:
6€
Πληροφοριες / Κρατησεις:
Συντελεστες
Σχετικα

Το τρίο των Black Oak Ensemble (Σικάγο, ΗΠΑ) έρχεται στο ΚΕΤ για μια συναυλία την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου.

Οι Black Oak Ensemble είναι ένα σύνολο δωματίου που αποτελείται από τους Desirée Ruhstrat (βιολί), David Cunliffe (τσέλο) και Aurélien Fort Pederzoli (βιολί). Πραγματοποιούν τακτικά συναυλίες σε όλο τον κόσμο. Έχουν συνεργαστεί με μουσικούς όπως οι Evan Orman, Goran Ivanovic, José Ferreira, Jory Vinikour και έχουν παρουσιάσει σε πρεμιέρα έργα συνθετών όπως οι Michael Nyman, David Ludwig, Misha Zupko και Conrad Tao.

Στη συναυλία τους στο ΚΕΤ θα παρουσιάσουν αποσπάσματα από τον πρώτο τους δίσκο με τίτλο Silenced Voices (Cedille Records, 2019). Πρόκειται για ένα βαθιά προσωπικό project αφιερωμένο στους εβραίους συνθέτες του 20ού αιώνα, οι περισσότεροι από τους οποίους έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος. Ο δίσκος παρουσιάστηκε από το περιοδικό Gramophone Magazine, το Strings Magazine και το BBC Radio 3.

Η μητέρα του Aurélien, καθηγήτρια ιστορίας, προέρχεται από οικογένεια Σεφαρδιτών, και έχει αφιερώσει τη ζωή της στο να ευαισθητοποιήσει τις νέες γενιές σχετικά με το Ολοκαύτωμα. Έτσι, κάθε χρόνο κάνει ταξίδια με τους μαθητές της στην Πράγα, τη Βουδαπέστη, την Κρακοβία, το Άουσβιτς, την Τρεμπλίνκα και την Τερεζίν. Σε ένα από αυτά τα ταξίδια στη Βουδαπέστη, το 2016, η Desirée και ο David ανακάλυψαν κάποιους δίσκους σε ένα τοπικό δισκοπωλείο. Ανάμεσά τους ήταν και δίσκοι με συνθέσεις των Géza Frid, Paul Hermann Strijktrio, και Dick Kattenburg, τις οποίες οι Black Oak Ensemble συμπεριέλαβαν στο δίσκο τους Silenced Voices. Σκοπός του project είναι να ακουστούν οι φωνές όσων βίαια αναγκάστηκαν να σωπάσουν στα πογκρόμ, στις εξορίες, και στο Ολοκαύτωμα.

www.blackoakensemble.com