Μουσικη

Sound of Color #3

Προγραμμα:
Τρίτη 12 Απριλίου 2022 | 21:00
Εισιτηρια:
7€
Πληροφοριες / Κρατησεις:
περιορισμένος αριθμός θεατών/κρατήσεις απαραίτητες: viva.gr & ☏ 213 00 40 496
Συντελεστες
Σχετικα

Μία φορά το μήνα, ο Γιάννης Αναστασάκης (κιθάρα, εφέ) προσκαλεί στο ΚΕΤ μουσικούς και visual artists για να δημιουργήσουν μαζί ένα in situ, οπτικοακουστικό project.

Στο τρίτο “Sound of Color” της χρονιάς, αυτοσχεδιάζει με τη Σαβίνα Γιαννάτου (φωνή), τον Δημήτρη Τίγκα (κοντραμπάσο) και τη Ναταλία Μαντά (live visuals).

Σαβίνα Γιαννάτου

Η Σαβίνα Γιαννάτου ξεκίνησε την επαγγελματική της σταδιοδρομία το 1979 με την εκπομπή του Τρίτου Προγράμματος Εδώ Λιλιπούπολη. Έχει συνεργαστεί από τότε με τον Μ. Χατζιδάκι, τη Λ. Πλάτωνος, τον Μ. Γρηγορίου, τον Δ. Μαραγκόπουλο, τον Β. Κατσούλη, τον Ν. Μαμαγκάκη, τον Ν. Κυπουργό… Η δισκογραφία της περιλαμβάνει πάνω από είκοσι δίσκους. Υπήρξε μέλος του Εργαστηρίου Παλαιάς Μουσικής. Έχει συνθέσει μουσική για ντοκιμαντέρ, video-art και θέατρο, συνεργαζόμενη με τον Σ. Στάγκο, τον Μ. Σαντοριναίο, την Α. Κράλη και το Εθνικό Θέατρο (συνθέσεις για τη Μήδεια (1997), τις Βάκχες (2006), το Dibuk (2006) και τη Γυναίκα της Ζάκυνθος (2006)). Έχει συνεργαστεί με τη χορογράφο Ν. Ζούκα για την παραγωγή δύο χοροθεατρικών έργων (Music for a while και Τα παραμύθια του κόσμου). Τα τελευταία δέκα χρόνια ασχολείται με τον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό σε συνεργασία με μουσικούς από το χώρο της τζαζ και της παραδοσιακής μουσικής. Με το σχήμα Primavera en Salonico, έχει εκδώσει τους δίσκους Άνοιξη στη Σαλονίκη, Τραγούδια της Μεσογείου, Παναγιές του Κόσμου και Terra Nostra και έχει πραγματοποιήσει συναυλίες στην Ευρώπη, την Αμερική, την Αυστραλία, το Μαρόκο, την Ταϊβάν και το Ισραήλ.

Δημήτρης Τίγκας

Ο Δημήτρης Τίγκας γεννήθηκε στην Πάτρα. Σπούδασε μοντέρνο κοντραμπάσο αρχικά με τον Evgeny Bratushka στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου και έπειτα με τον Βασίλη Παπαβασιλείου στο Ελληνικό Ωδείο Αθηνών, από όπου και αποφοίτησε. Το ίδιο έτος αποφοίτησε και από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Τον Σεπτέμβριο του 2006 συνέχισε τις μουσικές του σπουδές στο βιολόνε (ιστορικό κοντραμπάσο) στο Κονσερβατόριο του Άμστερνταμ με την Maggie Urquhart, απ’ όπου αποφοίτησε με τίτλους Bachelor και Master. Από το 2010 ζει κι εργάζεται στην Αθήνα. Έχει συμμετάσχει σε πλήθος συναυλιών και παραστάσεων με συμφωνικές ορχήστρες και σύνολα μουσικής δωματίου. Είναι τακτικό μέλος των σχημάτων παλιάς μουσικής Latinitas Nostra, Ex Silentio και Armonia Atenea, όπως επίσης και της κολεκτίβας Medea Electronique.

Ναταλία Μαντά

Η Ναταλία Μαντά γεννήθηκε το 1994 στην Αθήνα. Εισήχθη στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, στην κατηγορία “Ταλέντα”, όπου σπούδασε κατά την περίοδο 2011 – 2016. Μπαίνοντας στη σχόλη το 2011, σε ηλικία 17 ετών, κερδίζει το δεύτερο βραβείο σε διαγωνισμό γλυπτικής στην Ιταλία με θέμα «Μελέτη για Δημόσιο Χώρο». Φοίτησε με καθηγητή τον Γιώργο Λάππα στο Β’ εργαστήριο γλυπτικής. Ολοκλήρωσε τις σπουδές καθώς και την επιμέλεια της πτυχιακής της εργασίας υπό την εποπτεία της υπεύθυνης καθηγήτριας του Β’ – Γ’ εργαστηρίου γλυπτικής κ. Αφροδίτη Λίτη. Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έκανε την πρώτη της ατομική έκθεση τον Οκτώβριο του 2017 στη γκαλερί Καππάτος στην Αθήνα.

nataliamanta.com

Γιάννης Αναστασάκης

Ο Γιάννης Αναστασάκης χαρακτηρίζεται για την ιδιαίτερή του προσέγγιση στην κιθάρα, ως γεννήτρια πρωτότυπων και ατμοσφαιρικών ήχων, καθώς και για την ενασχόλησή του σε βάθος με τα εφέ και την τεχνική του live-sampling (είναι επίσης ο σχεδιαστής και κατασκευαστής των JAM pedals). Η μουσική του είναι ένα κράμα ambient και ψυχεδέλειας που ισορροπεί μεταξύ μελωδίας και θορύβου, ξεπερνώντας πολλές φορές τα “επιτρεπτά” όρια. Έχει συνεργαστεί με σπουδαίους μουσικούς όπως οι: Arve Henriksen, Christian Fennesz, Eivind Aarset, Λένα Πλάτωνος, Σαβίνα Γιαννάτου, Θοδωρής Ρέλλος, Χάρης Λαμπράκης, Φλώρος Φλωρίδης, Haig Yazdjian κ.ά.

www.jannisanastasakis.com