Μουσικη

Sound of Color #4

Προγραμμα:
Πέμπτη 12 Μαΐου 2022 | 21:00
Εισιτηρια:
7€
Πληροφοριες / Κρατησεις:
περιορισμένος αριθμός θεατών/κρατήσεις απαραίτητες: viva.gr & ☏ 213 00 40 496
Συντελεστες
Σχετικα

Μία φορά το μήνα, ο Γιάννης Αναστασάκης (κιθάρα, εφέ) προσκαλεί στο ΚΕΤ μουσικούς και visual artists για να δημιουργήσουν μαζί ένα in situ, οπτικοακουστικό project.

Στο τέταρτο “Sound of Color” της χρονιάς, αυτοσχεδιάζει με τον Γιώργο Κοκκινάρη (κοντραμπάσο), την Κατερίνα Κωνσταντούρου (πιάνο) και τη Ναταλία Μαντά (live visuals).

O Γιώργος Κοκκινάρης έχει σπουδάσει κλασικό κοντραμπάσο, με καθηγητές τους Σεραΐνα Σεΐδου, Βασίλη Παπαβασιλείου και Βιλέν Καραπετιάν. Συνεργάζεται με ορχήστρες, σχήματα δωματίου και δίνει ρεσιτάλ ως σολίστ. Αποτελεί ενεργό μέλος της avant-garde/free jazz/free improvisation σκηνής στην Αθήνα. Σκοπός του είναι η εξερεύνηση του εύρους δυνατοτήτων του οργάνου και η ανάδειξη αυτού ως σολιστικό όργανο, μέσω του αυτοσχεδιασμού. Συμμετέχει σε μουσικά σχήματα duo και trio μαζί με καλλιτέχνες από τους χώρους του θεάτρου, του χορού, των εικαστικών και της λογοτεχνίας. Σταθερά παρακολουθεί μαθήματα κλασικού ρεπερτορίου με τον βιολοντσελίστα Άγγελο Λιακάκη, ενώ έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τους Michael Wolf, Edicson Ruiz και Luis Cabrera. Διδάσκει σεμινάρια ελεύθερου αυτοσχεδιασμού, με σκοπό τη μελέτη της μη ιδιωματικής μουσικής, βασισμένη στη διαίσθηση, την άμεση σύνθεση και τη συνεργασία με άλλες τέχνες. Το 2018 κυκλοφόρησε το πρώτο του προσωπικό άλμπουμ “Touch – 8 Improvised Stories” το οποίο παρουσιάστηκε στο ΚΕΤ.

kokkinaris.com

Η πιανίστα Κατερίνα Κωνσταντούρου πήρε το δίπλωμά της στο Εθνικό Ωδείο με τον Ίγκορ Ταρασάνσκι και Master’s με τον Martyn van den Hoek στο Κονσερβατόριο της Ουτρέχτης. Πέρα από τη σολιστική της δραστηριότητα συμπράττει με διάφορα σύνολα μουσικής δωματίου. Οι συνεργασίες της περιλαμβάνουν το Utrechts Blazers Ensemble, το Nieuw Ensemble, το Ensemble Looptail, το Emanon Ensemble και εκτείνονται επίσης στον χώρο της αυτοσχεδιαστικής μουσικής και σε παραστάσεις όπου η μουσική συνδιαλέγεται με τον χορό και το θέατρο. Είναι ιδρυτικό μέλος του ΤΕΤΤΤΙΞ, ενός συνόλου σύγχρονης μουσικής και μουσικού θεάτρου που ξεκίνησε το 2017. Έχει δώσει συναυλίες στην Ελλάδα, την Ολλανδία, το Βέλγιο, την Ισπανία και την Αγγλία. Τον Νοέμβριο του 2016 της απονεμήθηκε το βραβείο της Ένωσης Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών σε νέο/πρωτοεμφανιζόμενο καλλιτέχνη.

katerinakonstantourou.com

Η Ναταλία Μαντά γεννήθηκε το 1994 στην Αθήνα. Εισήχθη στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, στην κατηγορία “Ταλέντα”, όπου σπούδασε κατά την περίοδο 2011 – 2016. Μπαίνοντας στη σχόλη το 2011, σε ηλικία 17 ετών, απέσπασε το δεύτερο βραβείο σε διαγωνισμό γλυπτικής στην Ιταλία με θέμα «Μελέτη για Δημόσιο Χώρο». Φοίτησε με καθηγητή τον Γιώργο Λάππα στο Β’ εργαστήριο γλυπτικής. Ολοκλήρωσε τις σπουδές καθώς και την επιμέλεια της πτυχιακής της εργασίας υπό την εποπτεία της υπεύθυνης καθηγήτριας του Β’ – Γ’ εργαστηρίου γλυπτικής κ. Αφροδίτη Λίτη. Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έκανε την πρώτη της ατομική έκθεση τον Οκτώβριο του 2017 στη γκαλερί Καππάτος στην Αθήνα.

nataliamanta.com

Ο Γιάννης Αναστασάκης χαρακτηρίζεται για την ιδιαίτερή του προσέγγιση στην κιθάρα, ως γεννήτρια πρωτότυπων και ατμοσφαιρικών ήχων, καθώς και για την ενασχόλησή του σε βάθος με τα εφέ και την τεχνική του live-sampling (είναι επίσης ο σχεδιαστής και κατασκευαστής των JAM pedals). Η μουσική του είναι ένα κράμα ambient και ψυχεδέλειας που ισορροπεί μεταξύ μελωδίας και θορύβου, ξεπερνώντας πολλές φορές τα “επιτρεπτά” όρια. Έχει συνεργαστεί με σπουδαίους μουσικούς όπως οι: Arve Henriksen, Christian Fennesz, Eivind Aarset, Λένα Πλάτωνος, Σαβίνα Γιαννάτου, Θοδωρής Ρέλλος, Χάρης Λαμπράκης, Φλώρος Φλωρίδης, Haig Yazdjian κ.ά.

www.jannisanastasakis.com