Μουσικη

Sound of Color #7

Προγραμμα:
Πέμπτη 4 Απριλίου 2024 | 21:00
Εισιτηρια:
8€
Πληροφοριες / Κρατησεις:
more.com & ☏ 213 00 40 496
Συντελεστες
Σχετικα

Μία φορά το μήνα, ο Γιάννης Αναστασάκης (κιθάρα, analog-synths, live-electronics) και η Ναταλία Μαντά (digital & analog-visuals) προσκαλούν στο ΚΕΤ μουσικούς και visual artists για να δημιουργήσουν μαζί ένα in situ, οπτικοακουστικό project.

Στο έβδομο “Sound of Color” της χρονιάς, συμπράττουν με τον Βασίλη Αγιομυργιανάκη (σύνθεση ήχου, live coding) και την Justine Goussot (έρευνα, κίνηση, χορός) σε μια πειραματική performance κατά την οποία δεδομένα κίνησης μετατρέπονται σε ήχο.

www.jannisanastasakis.com

www.nataliamanta.com

Η Γαλλίδα performer, χορογράφος και δασκάλα χορού Justine Goussot εξερευνά, μέσα από την εφαρμογή και τη χρήση αισθητήρων σε χορευτικές περφόρμανς, τη συμβίωση μεταξύ της κίνησης και του ήχου. Έχει μελετήσει κλασικό πιάνο, jazz, φωνητικές τεχνικές, φιλοσοφία, μουσικολογία και σπουδάσει σύγχρονο χορό και χορογραφία στο Συνεργατικό Ωδείο του Bordeaux. Ταξίδεψε πολλά χρόνια στην Ασία όπου συνέλεξε χορογραφικό υλικό σχετικό με τοπικές παραδοσιακές και εκτελεστικές μορφές. Εξειδικεύτηκε στον κλασικό Ινδικό χορό Kathak. Δημιούργησε την εταιρεία La Lali ci το 2011. Η καινοτόμος προσέγγισή της φαίνεται σε έργα όπως το “[Taal in]-[Taal out]”, το οποίο συνδυάζει τον Kathak και τον σύγχρονο χορό με αλγοριθμική χορογραφία. Στην Ελλάδα, έχει συμμετάσχει σε παραγωγές της Εθνικής Όπερας, του Ιδρύματος Ωνάση και του Ιδρύματος Κακογιάννη.

Ο Βασίλης Αγιομυργιανάκης είναι συνθέτης, ερμηνευτής και ερευνητής. Ολοκλήρωσε το 2016 ένα διδακτορικό για τις διαδραστικές οπτικοακουστικές τέχνες. Έχει εμπειρία στη ζωντανή κωδικοποίηση οπτικοακουστικών εκτελέσεων και στην ανάπτυξη συστημάτων αισθητήρων μικροϋπολογιστών για καλλιτεχνικούς και ακαδημαϊκούς σκοπούς. Μέρος της έρευνάς του βασίζεται στην πρακτική μεταφορά της δημιουργικής γραφής στην οπτικοακουστική αφήγηση. Διδάσκει Ηχητικό Σχεδιασμό στο Τμήμα Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Είναι επισκέπτης ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Πληροφορικής του Hokkaido (Ιαπωνία).