συμμετοχική εμπειρία

Taboo / In the Dark

Προγραμμα:
Δευτέρα 25 Νοεμβρίου, 20:30
Διαρκεια:
120'
Εισιτηρια:
6€
Πληροφοριες / Κρατησεις:
Συντελεστες
Σχετικα

Έχετε περάσει ποτέ δυο ώρες παίζοντας, χορεύοντας ή τραγουδώντας σε απόλυτο σκοτάδι; Η ελληνογαλλίδα ηθοποιός και σκηνοθέτις Clio Van de Walle σάς προσκαλεί σε ένα αισθητηριακό και συναισθηματικό ταξίδι με θέμα το Taboo.

Σαν πρώτο βήμα, θα κληθείτε να παρατηρήσετε το χώρο στον οποίο βρίσκεστε και θα κινείστε για τις επόμενες δυο ώρες. Μόλις ο χώρος γίνει πιο οικείος, κλείνουν τα φώτα και η “εμπειρία” ξεκινά σιγά σιγά με προσαρμοστικές ασκήσεις:

– Εντοπισμός των σωμάτων στο χώρο
– Ασκήσεις για φωνή, ήχο, αναπνοή, τραγούδι
– Συλλογικοί αυτοσχεδιασμοί με μουσική, χρήση αντικειμένων, μουσικά όργανα
– Ασκήσεις με μυρωδιές, υλικά, γεύσεις
– Αισθητηριακές και συναισθηματικές μνήμες

Στη συνέχεια, θα εργαστείτε πάνω σε ένα σύντομο κείμενο “taboo” που θα έχετε μάθει απ’ έξω. Μπορεί να είναι ένα άρθρο, ένα ποίημα, ένα τραγούδι, ένα θεατρικό απόσπασμα, μια πολιτική ομιλία κ.ά. Αυτή η νέα προσέγγιση στο κείμενο θα σας επιτρέψει να συνδεθείτε με την ομάδα ενστικτωδώς και οργανικά. Εξερευνώντας το σώμα, τη φωνή και τη φαντασία σας, θα ανακαλύψετε τον εαυτό σας με έναν προκλητικό και απροσδόκητο τρόπο.

Περισσότερες πληροφορίες για την Clio Van de Walle:
https://lacompagnieindigo.wixsite.com/lacompagnieindigo/videos

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή σε άτομα από 16 ετών και άνω. Οι συμμετέχοντες μπορούν να μιλούν ελληνικά, γαλλικά ή αγγλικά, ωστόσο το κείμενο που θα επιλέξουν μπορεί να ειπωθεί σε οποιαδήποτε γλώσσα.

Κάθε συμμετέχων καλείται να:
– φέρει μια μυρωδιά που αντιστοιχεί στο κείμενο του/της (αρώματα, μπαχαρικά, τρόφιμα, αλκοόλ, ελαιογραφίες κ.ά.)
– φέρει έναν ήχο που αντιστοιχεί στο κείμενο του/της (μουσικό όργανο, τσαλακωμένο χαρτί, πλαστικό μπουκάλι, μεταλλικά αντικείμενα, σφυρίχτρα κ.ά.)
– φορά άνετα ρούχα και παπούτσια

κρατήσεις απαραίτητες στο info@polychorosket.gr & στο 213 00 40 496