μουσική/performance

Tatsuru Arai | Στέφανος Συμινελάκης

Προγραμμα:
Σάββατο 21 Δεκεμβρίου, 21:00
Εισιτηρια:
6€
Πληροφοριες / Κρατησεις:
Συντελεστες
Σχετικα

Ο συνθέτης Tatsuru Arai (Ιαπωνία, Γερμανία) επιστρέφει στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου. Μαζί του, ο Στέφανος Συμινελάκης.

Ο Tatsuru Arai θα παρουσιάσει την οπτικοακουστική performance “QUANTUM-TON”, η οποία αποτελεί το τρίτο μέρος του project του με τίτλο “Hyper Serial Music”. Το project ερευνά την ιστορία του σειραϊσμού – μιας σημαντικής μεθόδου μουσικής σύνθεσης του 20ού αιώνα, που χρησιμοποίησαν, μεταξύ άλλων, οι Arnold Schönberg, Karlheinz Stockhausen και Pierre Boulez – ενσωματώνοντας νέες τεχνολογίες και προοπτικές, συμπεριλαμβανομένης της τεχνητής νοημοσύνης. Στην ιστορία της μουσικής τεχνολογίας και του σειραϊσμού, το project “Hyper Serial Music” προσθέτει τρία σημεία καινοτομίας: το “δομικό”, το “σύνθετο” και το “θορυβώδες”. Σε αυτό το τρίτο μέρος της σειράς, ο Tatsuru παράγει ένα πιο περίπλοκο και υψηλότερης ποιότητας αποτέλεσμα, ξετυλίγοντας τη σχέση μεταξύ ηχητικής και κβαντικής ενέργειας όπως θα γινόταν σε μια ταινία επιστημονικής φαντασίας.

www.tatsuruarai.com
video: shorturl.at/aDHS2

Ο Στέφανος Συμινελάκης θα παρουσιάσει μια ηχητική performance με κρουστά. Ο Στέφανος είναι μουσικός παραγωγός και συνθέτης. Στα έργα του χρησιμοποιεί κυρίως προγραμματισμό, καταγραφή και επεξεργασία σημάτων, τεχνικές ανατροφοδότησης, κασέτες, θόρυβο και ενίοτε φυσικά όργανα. Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα συναυλιών παρουσιάζοντας ιδιότυπες παραστάσεις, συνδυάζοντας ηχητική εκτέλεση και αυτοσχεδιασμό.

Την ίδια μέρα (21/12, 11:00-14:00), ο Tatsuru Arai θα πραγματοποιήσει στο ΚΕΤ ένα MAX/MSP/JITTER Workshop.
Περισσότερες πληροφορίες: https://polychorosket.gr/events/max-msp-jitter-workshop-tatsuru-arai/