προβολή ντοκιμαντέρ

The Invisible Hands

Προγραμμα:
Τετάρτη 29 Ιανουαρίου, 21:00
Διαρκεια:
97'
Εισιτηρια:
4€
Πληροφοριες / Κρατησεις:
Συντελεστες
Σχετικα

Το ντοκιμαντέρ “The Invisible Hands” (2017) της Μαρίνας Γιώτη, σε συν-σκηνοθεσία του Γιώργου Σαλαμέ, θα προβληθεί στο ΚΕΤ, την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τους συντελεστές.

Λίγα λόγια για την ταινία:
Ο αιρετικός underground αμερικανολιβανέζος μουσικός και εθνομουσικολόγος Alan Bishop (Sun City Girls, Sublime Frequencies) προσγειώνεται ως ξένος στο Κάιρο λίγο μετά την επανάσταση του 2011 και ενώνει τις δυνάμεις του με τρεις νέους αιγύπτιους μουσικούς για να μεταφράσουν τα παλιά τραγούδια του στα αραβικά. Υπό την καθοδήγηση του Bishop, αυτή η απρόσμενη συνεργασία μεταμορφώνεται στο συγκρότημα The Invisible Hands. Αποτελούμενη από σκηνές fly-on-the-wall, υλικό αρχείου, παράλογες cameo εμφανίσεις και ποιητικές ημερολογιακές αφηγήσεις του Bishop, η ταινία εκτυλίσσεται μεταξύ δύο κρίσιμων εκλογών που σφράγισαν την περίοδο μετά την «Αραβική Άνοιξη» στην Αίγυπτο, αντιπαραβάλλοντας την ιλαροτραγωδία της πολιτικής με την καλλιτεχνική δημιουργία, σε μια ταραγμένη περιοχή της περιφέρειας.

Μετά την πρεμιέρα της στη documenta14, η ταινία προβλήθηκε σε πλήθος φεστιβάλ ανά τον κόσμο, όπως το CPH:DOX της Κοπεγχάγης, το Yebisu στο Μητροπολιτικό Μουσείο Φωτογραφίας του Τόκυο, το μουσείο Sursock στη Βηρυτό και το Forum Expanded της Berlinale 2018, όπου και τιμήθηκε με το βραβείο μουσικής Giuseppe Becce από μια ανεξάρτητη επιτροπή.

Η ταινία θα προβληθεί με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους.

Τhe Invisible Hands (Ντοκιμαντέρ, Ελλάδα, Αίγυπτος, 97’)
Μια ταινία της Μαρίνας Γιώτη, σε συν-σκηνοθεσία του Γιώργου Σαλαμέ
Με τους: Alan Bishop, Aya Hemeda, Cherif El Masri, Adham Zidan
Παραγωγή: Vertiginous σε συμπαραγωγή με την Haos Film
Με την υποστήριξη της documenta14 και του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου