Μουσικη

The Sound of Color Sessions #2

Προγραμμα:
Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου, 21:30
Εισιτηρια:
5€
Πληροφοριες / Κρατησεις:
Συντελεστες
Σχετικα

Για πέμπτη συνεχή χρονιά, μια φορά το μήνα, ο Γιάννης Αναστασάκης προσκαλεί στο ΚΕΤ διαφορετικούς μουσικούς και visual artists για να συμμετάσχουν αυτοσχεδιαστικά στη δημιουργία ενός in situ οπτικοακουστικού project.

Στο session του Δεκεμβρίου προσκαλεί τους Γιώργο Δημητριάδη (ντραμς), Σπύρο Πολυχρονόπουλο (ηλεκτρονικά), και Ερατώ Τζαβάρα (live visuals).

Γιώργος Δημητριάδης
Ο Γιώργος Δημητριάδης είναι κρουστός μουσικός με έδρα το Βερολίνο που δραστηριοποιείται στους τομείς της σύγχρονης τζαζ και της αυτοσχεδιαστικής μουσικής. Στο βασικό του σόλο έργο χρησιμοποιεί τύμπανα, κύμβαλα και μικρόφωνα για να συνθέσει ηχητικά τοπία σε πραγματικό χρόνο, με έμφαση στην ποιότητα του τόνου, στο χρώμα του ήχου και στις μεγάλες χρονικές διάρκειες.
https://yorgosdimitriadis.wordpress.com/

Σπύρος Πολυχρονόπουλος
Ο Σπύρος Πολυχρονόπουλος γεννήθηκε το 1980 στην Αθήνα. Είναι συνθέτης ηλεκτροακουστικής μουσικής με 15 δίσκους στο ενεργητικό του και έχει συγγράψει δοκίμια γύρω από τη φιλοσοφία της μουσικής. Επιστημονικά μετά την αποφοίτησή του από το Φυσικό, εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή στο Πολυτεχνείο. Μετά από πέντε έτη σε πανεπιστήμια της Αγγλίας, όπου εργάστηκε ως ερευνητής, σήμερα βρίσκεται στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο ως ερευνητής στη φυσική μοντελοποίηση μουσικών οργάνων.
https://spyrospolychronopoulos.bandcamp.com/

Ερατώ Τζαβάρα
Η Ερατώ Τζαβάρα εργάζεται στα ψηφιακά πολυμέσα και το video design με συνεργάτες μουσικούς και χορογράφους, ερευνώντας την πλαστικότητα του video στο χώρο και τη χρήση του σε συνδυασμό με τις ζωντανές τέχνες. Με αφετηρία τη φωτογραφία και το κολάζ, συνθέτει ζωντανά διαφορετικές τεχνικές και πηγές εικόνας όπως το ψηφιακό animation, το live feed, το αρχειακό υλικό και το προ-μαγνητοσκοπημένο video.
www.erato-t.com

Γιάννης Αναστασάκης
Ο Γιάννης Αναστασάκης χαρακτηρίζεται για την ιδιαίτερή του προσέγγιση στην κιθάρα, ως γεννήτρια πρωτότυπων και ατμοσφαιρικών ήχων, καθώς και για την ενασχόλησή του σε βάθος με τα εφέ και την τεχνική του live-sampling (είναι επίσης ο σχεδιαστής και κατασκευαστής των JAM pedals). Η μουσική του είναι ένα κράμα ambient και ψυχεδέλειας που ισορροπεί μεταξύ μελωδίας και θορύβου, ξεπερνώντας πολλές φορές τα “επιτρεπτά” όρια. Έχει συνεργαστεί με σπουδαίους μουσικούς όπως οι: Arve Henriksen, Christian Fennesz, Eivind Aarset, Λένα Πλάτωνος, Σαβίνα Γιαννάτου, Θοδωρής Ρέλλος, Χάρης Λαμπράκης, Φλώρος Φλωρίδης, Haig Yazdjian κ.ά.
www.jannisanastasakis.com