Μουσικη

The Sound of Color Sessions #3

Προγραμμα:
Πέμπτη 9 Ιανουαρίου, 21:30
Εισιτηρια:
5€
Πληροφοριες / Κρατησεις:
Συντελεστες
Σχετικα

Για πέμπτη συνεχή χρονιά, μια φορά το μήνα, ο Γιάννης Αναστασάκης προσκαλεί στο ΚΕΤ διαφορετικούς μουσικούς και visual artists για να συμμετάσχουν αυτοσχεδιαστικά στη δημιουργία ενός in situ οπτικοακουστικού project.

Στο session του Ιανουαρίου προσκαλεί τους Γιώργο Κοντραφούρη (πιάνο), Στέφανο Χυτήρη (ντραμς), και Ναταλία Μαντά (live visuals).

Γιώργος Κοντραφούρης
Ο Γιώργος Κοντραφούρης αποτελεί μια εμβληματική φυσιογνωμία της ελληνικής jazz. Σπούδασε κλασικό πιάνο στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών. Στην ηλικία των 16 ετών στράφηκε στην τζαζ μουσική και ακολούθησε μαθήματα αυτοσχεδιασμού τζαζ με τον Μάρκο Αλεξίου. Σπούδασε επίσης με τους Jim Beard και Jarmo Savolainen. Είναι κάτοχος πτυχίου Bachelor και πτυχίου Master στην Jazz Performance από την Ακαδημία Sibelius στη Φινλανδία. Έχει συνεργαστεί με μουσικούς όπως οι: Mark Johnson, Arild Andersen, Marcus Stockhausen, Louisiana Red, Keith Copeland, Andy Sheppard, Ralph Peterson Jr., Bob Brozman, Carla Cook, Alvester Garnett, Stepko Gut, Olivier Gatto, David Liebman, Houston Pearson, Eric Alexander, David Sills, Lou Donaldson, Sam Newsome, Jamie Hadad, Deborah Davies, Benny Golson, Tim Hagans, Bob Shepard, Carmen Lundy, Sheila Jordan, Jukkis Uotila, Wade Mikkola, Τάκης Πατερέλης, Στράτος Βουγάς, Δήμος Δημητριάδης, Lydia Fylipovic, T. Spasov, A. Pacatius. Διδάσκει τζαζ πιάνο και εκκλησιαστικό όργανο εδώ και αρκετά χρόνια στο Ωδείο Αθηνών και στην Ακαδημία Sibelius της Φινλανδίας. Σήμερα, ανήκει και στο εκπαιδευτικό προσωπικό του Ιονίου Πανεπιστημίου στην Κέρκυρα. Έχει δώσει master classes σε διάφορα σχολεία στην Ελλάδα, την Ιρλανδία, την Ινδονησία και την Εσθονία. Είναι επίσης καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Τζαζ Τήνου.

Στέφανος Χυτήρης
Ο Στέφανος Χυτήρης είναι ντράμερ. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Sound Art στο Dartigton College of Arts στο Devon της Αγγλίας και στη συνέχεια εγκαταστάθηκε στη Νέα Υόρκη, όπου σπούδασε και δούλεψε κοντά στον Αμερικανό ντράμερ Michael Carvin. Από τότε συμμετέχει σε σχήματα της αυτοσχεδιαστικής σκηνής της Νέας Υόρκης και της Αθήνας ενώ παράλληλα αναπτύσσει τις προσωπικές του δουλειές σε συνεργασία με τους Bram De Looze, Luca Rosenfeld, Daniel Carter, Dre Hocevar, Ingrid Laubrock, Todd Neufeld, Pascal Niggenkemper, Billy Mintz, Tony Malaby. Το Flux Project – Pyr|n είναι ο πρώτος του δίσκος που ηχογραφήθηκε το 2014 σε παραγωγή του ντράμερ Michael Carvin. Τον 2017 κυκλοφορεί το βινύλιο Egata, ένα σχήμα επτά μουσικών και ηχογραφήσεις βασισμένες στον πρωτόλειο ήχο του αυτοσχεδιασμού. Το 2019 κυκλοφόρησε ο δίσκος 17 Takes, ηχογραφήσεις με τον πιανίστα Bram De Looze.
www.stephanoschytiris.com

Ναταλία Μαντά
Η Ναταλία Μαντά γεννήθηκε το 1994 στην Αθήνα. Εισήχθη στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, στην κατηγορία “Ταλέντα”, όπου σπούδασε κατά την περίοδο 2011 – 2016. Μπαίνοντας στη σχόλη το 2011, σε ηλικία 17 ετών, κερδίζει το δεύτερο βραβείο σε διαγωνισμό γλυπτικής στην Ιταλία με θέμα Mελέτη για Δημόσιο Χώρο. Φοίτησε με καθηγητή τον Γιώργο Λάππα στο Β’ εργαστήριο γλυπτικής. Ολοκλήρωσε τις σπουδές καθώς και την επιμέλεια της πτυχιακής της εργασίας υπό την εποπτεία της υπεύθυνης καθηγήτριας του Β’ – Γ’ εργαστηρίου γλυπτικής κ. Αφροδίτη Λίτη. Τελείωσε με Άριστα και βαθμό πτυχίου 9,5 (εννέα και πέντε). Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έκανε την πρώτη της ατομική έκθεση τον Οκτώβρη του 2017 στη γκαλερί Καππάτος στην Αθήνα.

Γιάννης Αναστασάκης
Ο Γιάννης Αναστασάκης χαρακτηρίζεται για την ιδιαίτερή του προσέγγιση στην κιθάρα, ως γεννήτρια πρωτότυπων και ατμοσφαιρικών ήχων, καθώς και για την ενασχόλησή του σε βάθος με τα εφέ και την τεχνική του live-sampling (είναι επίσης ο σχεδιαστής και κατασκευαστής των JAM pedals). Η μουσική του είναι ένα κράμα ambient και ψυχεδέλειας που ισορροπεί μεταξύ μελωδίας και θορύβου, ξεπερνώντας πολλές φορές τα “επιτρεπτά” όρια. Έχει συνεργαστεί με σπουδαίους μουσικούς όπως οι: Arve Henriksen, Christian Fennesz, Eivind Aarset, Λένα Πλάτωνος, Σαβίνα Γιαννάτου, Θοδωρής Ρέλλος, Χάρης Λαμπράκης, Φλώρος Φλωρίδης, Haig Yazdjian κ.ά.
www.jannisanastasakis.com