Μουσικη

Tongue Depressor | Panos Alexiadis

Προγραμμα:
Σάββατο 30 Νοεμβρίου, 21:00
Εισιτηρια:
6€
Πληροφοριες / Κρατησεις:
Συντελεστες
Σχετικα

Στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής τους περιοδείας και με αφορμή την κυκλοφορία τους με τίτλο “Dregs” στο αθηναϊκό label THALAMOS, οι αμερικάνοι Tongue Depressor κάνουν μια στάση στην Αθήνα για μια ηχητική performance στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων. Μαζί τους ο Πάνος Αλεξιάδης σε μια απ’ τις σπάνιες πλέον εμφανίσεις του.

Οι Tongue Depressor (New Haven, CT) αποτελούνται από τους Henry Birdsey (fiddle, lap steel) και Zach Rowden (fiddle, upright bass). Η μουσική τους έχει αναφορές στο Drone και Harsh Noise ήχο καθώς και την εκκλησιαστική μουσική, ενώ συχνά χρησιμοποιούν μικροτονικά κουρδίσματα. Πρόσφατα project τους είναι τα “Broad Is The Road That Leads To Death” (2018) και “To See Not” μια ηχογράφηση με τον περκασιονίστα Trevor Saint (Glockenspiel) που κυκλοφόρησε τον Γενάρη του 2019 από την Obsolete Staircases και την εν εξελίξει σειρά “Fiddle Music”.

https://tonguedepressor.bandcamp.com

Ο Πάνος Αλεξιάδης είναι ηχητικός καλλιτέχνης και μουσικός που εστιάζει στη σύγχρονη ηλεκτρονική / ηλεκτροακουστική σύνθεση. Κατά τη διάρκεια των ζωντανών του εμφανίσεων, εξερευνά ένα εσωστρεφές ηχητικό περιβάλλον που εξελίσσεται στα όρια μεταξύ σύνθεσης και αυτοσχεδιασμού. Τον τελευταίο χρόνο γράφει για εκκλησιαστικό όργανο ενώ παράλληλα συνεχίζει τη συνεργασία του με τον κομίστα Στάθη Τσεμπερλίδη για τη δημιουργία πειραματικών ταινιών επιστημονικής φαντασίας.

http://thalamos.net
https://thalamosnet.bandcamp.com
https://soundcloud.com/alexiadis