Μουσικη

Βύρων Κατρίτσης — “3 Pieces”

Προγραμμα:
Πέμπτη 11 Μαΐου 2023 | 21:00
Εισιτηρια:
8€
Πληροφοριες / Κρατησεις:
κρατήσεις απαραίτητες: viva.gr & ☏ 213 00 40 496
Συντελεστες
Σχετικα

Ο Βύρων Κατρίτσης παρουσιάζει στο ΚΕΤ το έργο “The rot at the heart of Greece is now clear for everyone to see” που κυκλοφόρησε το χειμώνα όπως και δύο ακυκλοφόρητες συνθέσεις.

#1 “Piano Variations”

Μία λούπα πιάνου επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά, αλλάζοντας ολοένα μέχρι το σημείο που γίνεται εντελώς αγνώριστη. Χωρίς την προσθήκη οποιουδήποτε άλλου ήχου, το μελωδικό υλικό δουλεύεται συνεχώς για να εξαφανιστεί και να παραχωρήσει τη θέση του σε ένα ακαθόριστο ηχητικό περιβάλλον στο οποίο το τυχαίο διαδραματίζει προεξάρχοντα ρόλο.

#2 “The rot at the heart of Greece is now clear for everyone to see”

Κυκλοφόρησε ψηφιακά μέσα στο χειμώνα. Σε αυτό το έργο, εμπνευσμένο από την τρέχουσα πολιτική κατάσταση σχετικά με το σκάνδαλο των κρατικών παρακολουθήσεων, ένας ολιγόλεπτος αυτοσχεδιασμός σε organ μετατρέπεται σε μια drone συμφωνία που χτίζεται ύπουλα με τη χρήση παρακρατικών υλικών όπως παράσιτα, θόρυβο, σπιουνοσυχνότητες και μυστικά ηχοπαραπετάσματα.

byronkatritsis.bandcamp.com/album/the-rot-at-the-heart-of-greece-is-now-clear-for-everyone-to-see

#3 “Mariner 108”

Το “Mariner 108” είναι ακόμη ένα ακυκλοφόρητο έργο. Κατασκευασμένο με τη μινιμαλιστική τεχνική, προχωράει διαρκώς σε ένα αβέβαιο ταξίδι όπως ακριβώς ένας ναυτικός χαμένος στην απεραντοσύνη της θάλασσας και του μυαλού του.

Ο Βύρων Κατρίτσης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1980. Το μουσικό του στυλ ποικίλλει από πειραματική ηλεκτρονική μέχρι σύγχρονη φολκ τραγουδοποιία. Σπούδασε γαλλική φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του πανεπιστημίου Αθηνών και, παράλληλα, μελέτησε θεωρία της μουσικής και αρμονία. Ξεκίνησε το 2000 μια δισκογραφική πορεία που περνάει μέσα από διάφορα σχήματα (Neon, Opsis, Byron’s girlfriend) ή σόλο πρότζεκτ (Byron Katritsis, Tsironis/Katritsis). Έχει εκδώσει πάνω από είκοσι άλμπουμ. Έχει συνεργαστεί με πολλούς μουσικούς, από τον Βαγγέλη Γερμανό μέχρι τον Steve Wynn. Έχει επίσης συνθέσει μουσική για δεκάδες θεατρικές παραστάσεις, το σινεμά και το χορό. Η δουλειά του έχει παρουσιαστεί σε χώρους και φεστιβάλ (Ελληνικό φεστιβάλ, Reworks, Synch, Bios, Gagarin, 6 dogs, ΚΕΤ, Μικρό μουσικό θέατρο…), Έχει δουλέψει με σκηνοθέτες όπως οι Γρηγόρης Χατζάκης, Γιάννης Κακλέας, Λίλυ Μελεμέ, Λία Τσολάκη κ.ά. Τέλος, έχει συγγράψει τέσσερα θεατρικά έργα, το κόμικ “Τυφλή Βία” από τις εκδόσεις ΚΨΜ και την ποιητική συλλογή “Κεφάλαιο Πρώτο” από τις εκδόσεις 24 γράμματα.