Χορος

A Talk | ομάδα ΦΕΜ

Προγραμμα:
Κυριακή/Σάββατο/Κυριακή 1, 14 & 15 Δεκεμβρίου, 21:00
Διαρκεια:
40'
Εισιτηρια:
8€, 5€ (φοιτητικό, κάρτα ανεργίας, ΣΕΗ, ΣΕΧΩΧΟ)
Πληροφοριες / Κρατησεις:
info@polychorosket.gr & 213 00 40 496
Συντελεστες
Χορογραφία – ερμηνεία:
Ερικέτη Ανδρεαδάκη, Δανάη Μορφονιού
Μουσική επιμέλεια:
Αγγελική Καράμπελα
Φωτισμοί:
Γιάννης Ζέρβας
Φωτογραφίες:
Ηλίας Ντζόϊδος
Σχετικα

Η ομάδα ΦΕΜ παρουσιάζει για τρίτη φορά το A Talk στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων στις 1, 14 και 15 Δεκεμβρίου.

Μια συνάντηση. Μιλάς και ακούω. Ρωτάω, απαντάς. Συμφωνούμε. Οδηγώ και εσύ ακολουθείς. Αντιστέκεσαι. Αμηχανία.

Το Α Talk είναι ένα ντουέτο που εξερευνά τους τρόπους με τους οποίους επικοινωνούμε και διαμορφώνουμε σχέσεις. Είναι ένας κινητικός διάλογος δύο σωμάτων που έχουν ανάγκη να κατανοήσουν και να γίνουν κατανοητά. Δημιουργούν σχέσεις αλληλεξάρτησης, φιλίας και εκμετάλλευσης, προσπαθώντας να ανακαλύψουν τι είναι αυτό που τα κινεί. Πώς θα διαλέξουν να συνεχίσουν την κουβέντα; Πρόκειται για χορό εμπνευσμένο από τη διαπροσωπική επικοινωνία, τις καθημερινές συναντήσεις και τις οικείες σχέσεις που βιώνει και δημιουργεί ένας άνθρωπος στη ζωή του. Δύο σώματα που κουβαλούν μνήμες, εμπειρίες και ανάγκες – δύο κοσμοθεωρίες – έρχονται αντιμέτωπα και προσπαθούν να συγχρονιστούν μέσα στο θόρυβο που τα περιβάλλει. Οδηγούν, ακολουθούν, ασφυκτιούν και συγκρούονται σε μια προσπάθεια να μειώσουν την απόσταση που τα χωρίζει, μία κίνηση τη φορά.

Το έργο εστιάζει στις διεργασίες της επικοινωνίας και του διαλόγου και επιχειρεί να επαναπροσδιορίσει τους κλασικούς ρόλους και το λεξιλόγιο που συναντάμε σε κοινωνικούς χορούς, τύπου ballroom. Προσεγγίζει τους τυπικούς «αντρικούς» και «γυναικείους» ρόλους ως κατασκευασμένες δομές, χτισμένες από ένα σύνολο κανόνων επικοινωνίας. Επιχειρεί να αποδομήσει αυτούς τους ρόλους και να μπλέξει τους κανόνες μέσα από ένα παιχνίδι lead-follow, πρόθεσης και αφής.

Η ομάδα ΦΕΜ από τις 3 Νοεμβρίου έως τις 15 Δεκεμβρίου πραγματοποιεί εργαστήριο κίνησης στο ΚΕΤ (www.polychorosket.gr/events/ergastiriokinisis).